Sanoinko

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
kojo kirjoitti:

Vanhana Helsingin keskikaupungin asukkaana kertoisin sinulle, että kaupunkiliikenne on paljon muutakin kuin yksityisautoilua. Monien metropolien keskustoissa kokonaan muuta. Kaupunkiliikennettä ovat joukkoliikenne, pyöräilijät sekä erityyppiset kävelijät (lastenvaunujen kanssa, rullatuoliliikkujat sekä tavalliset näyteikkunoiden katselijat). Itse asiassa kaupunkilainen kävelee päivittäin yllättävän paljon, koska paria, kolmea kadunkulmaa varten ei kannata odottaa ratikkaa. Jotta tämän yhteispelin saa niinkin sujuvaksi kuin Helsingissä, ajokortti perstaskussa ei paljon merkitse. Tärkeämpää on kokonaisnäkemys.

Luithan uusimman tiedon: Kaivokadun kamerat kuvaavat tasapuolisesti punaisia päin ajavat. Maksulappu tulee rekisterinumeron perusteella postissa. Toivottavasti se vähentää kadun yliajoja.

Hyvä Kojo,

Silti olen sitä mieltä, että ajokortti liikennesuunnittelulautakunnan jäsenen perstaskussa on yhtä ehdoton vaatimus kuin pedagoginen koulutus opettajalla! Muuten ei voi tietää kaikkea liikenteeseen liittyvää. Kaikki ei näytä samalta kävelemällä tai kyydissä istumalla.

Ajokortin omaavana, >18 vuotta Helsingin keskikaupungin asukkaana (Museokadulla keskustan päässä) ja tästä ajasta 13 vuotta ilman autoa Helsingissä asuneena voin sanoa, että tunnen varsin hyvin sen kaupungin liikenneongelmat. En tosin ihan viimeisimpiä kun olen ollut jo vuosia poissa sieltä. Siksipä en tiennyt myöskään tuota kamerajuttua.

Toivon toki, että tuo uusi kamerahomma vähentää yliajoja! Toivon silti myös sitä, että näillä päättäjillä olisi joku tolkku esimerkiksi kameroiden pystytyksessä. Kamerat ovat varsin reaktiivinen keino onnettomuuksien ehkäisyssä. Parempi olisi olla proaktiivinen ja suunnitella liikennejärjestelyt sellaisiksi että se itsessään ehkäisee onnettomuuksia. Esimerkiksi keskustatunneli ja Espoon metro varmasti auttaisivat vähentämään liikennettä keskustassa ja siten vapautaisi tilaa vaikka uusille kävelykaduille. Vuosiahan stadissa ollaan pistetty autojen sijasta lähinnä kävelijöitä tunneliin, jonka tietty talvisaikaan allekirjoitan varsin mukavaksi tavaksi liikkua jalan loskassa rämpimisen sijaan.

Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että suomessa on kaduilla aivan liian monta täysin turhaa ja siten jopa liikennettä ja autoilijaa sekoittavaa liikennemerkkiä, joita pitää noudattaa vain sen vuoksi että niitä pitää noudattaa.