Sanktiot käytännössä?

LINKKI

Hartza
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 26.08.2008
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 9
Abso kirjoitti:

Tällä hetkellä pääset maksamaan ”patrimonoa”, jos olet esimerkiksi juuri ostanut Suomesta vaikkapa 70 neliön asunnon Eiranrannasta.

Tässä ollaan asian ytimessä. Tuskin Espanja noita tietoja huvikseen keräilee. Toisaalta tuo ”patrimono” ei ole mikään uusi asia ja käsittääkseni tälläkin hetkellä sitä kerätään, mikäli varallisuus ylittää 700 000 Euroa.

Nykyäänkin ”patrimonon” maksaminen edellyttää tietojen ilmoittamista Espanjan veroilmoituksessa. Kysymys kuuluu: Onko kukaan kuullut koskaan suomalaisesta, joka olisi jäänyt kiinni ”patrimonon” välttelystä ja joutunut maksamaan verot sanktioineen?

Kysymyshän tässä tapauksessa lienee vain ”patrimonon” veropohjan laajentamisesta.

Sanktiot ovat sen verran suuria, että niiden periminenkin voi olla aika vaativaa. Sakkojen perintä esimerkiksi ulkomailta ei ole aivan yksinkertaista, jos vaikka residencian haltija on muuttanut takaisin Suomeen, eikä Espanjassa ole enää mitään omaisuutta. Jossain tapauksissa sanktioiden maksaminen voisi edellyttää omaisuuden realisoimista, joka vaatisi suomalaisen käräjäoikeuden päätöksen. Espanja varmaan palkkaisi juristin ulkomailta keissiä hoitamaan…Kieltämättä olisi mielenkiintoista nähdä esimerkkikeissi, missä Espanjan saatava peritään suomalaisen ulosottoviranomaisen toimesta. Espanja varmaan osallistuu myös mielellään Suomen ulosottovirastolle asiasta aiheutuneisiin kustannuksiin 🙂

Olen kuullut, että ulkomaalaisilla on tapana jättää esimerkiksi ylinopeussakot maksamatta, kun ne vanhenevat parissa vuodessa eikä ole olemassa käytännön mahdollisuutta lähteä niitä perimään…