samat sapuskat pienin variaatioin

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Espanjalainen keittio samat sapuskat pienin variaatioin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

[
:)[/quote]

No toisaaltahan perus-suomiruoka on alunperin kaiketi enemmänkin venäläistä perua paitsi aivan rannikolla (ruotsi-suomessa) ja lapissa.

Karjalassa perinteiset laatikot, piirakat, padat ja paistit jne. ovat enemmän idästä päin.
Länsi-suomessa taas ollaan enemmän ruotsi-sidonnaisia, on silakkaa, silliäkin ja lohikin on graavia eikä suolakalaa (joka on eri juttu). Lapissa taas mennään hieman eri sapuskoihin.

…mutta nykyään se suomiruoka taitaa olla maailman amerikkalaisimmassa maassa maailman italialaisinta pizzaa turkkilaisen valmistamana…

West ja west…. :-)[/quote]

Ennen kansakoulussa opetettiin, että Suomessa on kolme eri kulttuurialuetta: itä, länsi ja Lappi. Ja näillá alueilla asuu toisistaan luonteeltaan , tavoiltaan, perinteiltáän ja ulkonäoltáán poikkeavia ihmisiä. Ja ettá jokaisella kolmella alueella on omat ruokansa: idássä uunipaistit ja piirakat, lännessä kalat ja lapissa kuivattu liha.

Minusta varsinaista suomalaista ruokaa ei edes ole olemassa, ellei sitten lappilaisia ruokia sellaisiksi katsota. lappalaisethan asuttivat koko suomea ennen kuin ruotsalaiset, saksalaiset ja karjalaiset tulivat ruokineen ja tapoineen ja puskivat lappilaiset pohjoiseen. Tuo pizza-hampurilais-burgundipata-ilmiö on vain kulttuurista jatkumoa entiselle.

Ja tuskinpa suomessa tarvitsee hápeillá tátá ruokakulttuurin rikastumista. Ihan sama ilmiö on kaikkialla ja on aina ollut. Uskonnot ja uskomukset ja raaka-aineiden saatavuus ovat aiheuttaneet variaatioita muuten perusteiltaan samaan länsimaiseen ruokaperinteeseen.