Saman tyyppiset, erilaiset

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut Flunssa-aikaa Saman tyyppiset, erilaiset

LINKKI

vier
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.07.2006
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 119

Siis kyseessähän on mitä todennäköisemmin sama lääke, sillä jo Don Bavarontti heti aluksi laittoi esp.kielisen ainesosaluettelon, saman minkä Kris myöhemmin. Drugs.comissa sanotaan, että sisältää aspiriinin TYYPPISTÄ lääkettä, joka ilmoitettiin nimellä asetaminofeeni, joka on sama kuin parasetamol, jota espanjankielinen selostus kertoo Frenadolissa olevan.

Se mikä ensin sotki, oli, että espanjankielisessä selostuksessa puhuttiin parasetamolista, drugs.comissa asetaminofeenistä, ja ainakin minulta vaati aika paljon googlettamista, että löysin tiedon, että ne ovat yksi ja sama aine. Drugs.comissa ei ollut listattu ainesosia.

Aspiriinin ja parasetamolin (asetaminofeenin) samankaltaisuudesta ja erilaisuudesta: http://www.npc.co.uk/nurse_prescribing/bulletins/Analgesics7.1.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Antipyretic
http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T1J-4MYD66R-M&_user=10&_coverDate=04%2F30%2F2007&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=fc36a421694eefa2af568cb5393cb2c9
http://www.aspirin-foundation.com/news/media/Mediabriefingaspirinandparacetamolreducefever.html

Eli summa summarum: jos olet allerginen aspiriinille (asetyylisalisyylihapolle), voit ottaa Frenadolia (jos et ole allerginen parasetamolilelle, niin kuin minä olen). Ja drugs.comissa puhutaan samasta lääkkeestä kuin Espanjassa myytävä Frenadol, mutta minusta ainakin aika huonosti laadittu tietopläjäys, jos ei edes ainesosia luetella, ja kaikkien tunteman parasetamolin sijasta puhutaan asetaminofeenistä.

Korjatkaa jos olen väärässä.