Samaistuminen …

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375
Perrito kirjoitti:

Ocaso kirjoitti:
”Realisti on se henkilö joka auttaa lentokonelasteilla maanjäristyksen uhreja toisellapuolella maapalloa, joka lähettää konkreettista kriisiapua tiettyyn pisteeseen tai joka yrittää vaikuttaa paikallistasolla asioiden kulkuun, kuten esimerkiksi maanjäristyksiin lähetettävät uhrien etsintäpartiot koirineen. Tätä pitää mielestäni kunnioittaa, näissä tapauksissa ihminen tekee konkreettista ”ei höpöhöpö” toimintaa joka ei ole shekkien kirjoittamista epämääräisille järjestöille kehitysmaissa silkkipäällysteiseltä sohvalta käsin samalla kun croissantit paahtuvat uunissa ja kahvi tippuu kahvikoneeseen …”

Ootko ajatellu että noitten shekkien kirjoittajat rahoittaa järjestöjä ja niitten rahojen avulla jotkut konkreettisesti auttavat, ne jotka siihen pystyvät. Tuskin kukaan miljonääri osaa mennä mihinkään kriisiapua antamaan, hän antaa rahat että joku joka osaa menee auttaan. Minun mielestä noilla lahjoituksilla on merkitystä, sillä ne tukevat järjestöjä. Uskotko tosissas että jos laittasit rahaa esimerkiksi punaisen ristin tukemiseksi että ne rahat menisi sotatoimiin? Nyt oli otsikoissa että punainen risti auttoi natsisaksan aikaan keskitysleiri toimintaa ja siitä nousi suuri kohu ja järjestö mietti miten asian kanssa nyt toimitaan sillä väärin on yksi alajärjestö tehnyt sota-aikaan. Saksan punainen ristikin on erittäin häpeissään edeltäjiensä toimista. Asiaa ei voi enää auttaa mutta tälläisia tapahtumia voi ennalta estää.

Tai jos ajattelee vaikka paljon mediassa olevaa Angelina Jolieta joka reissaa koko ajan ympäri maailmaa ja antaa suuria lahjoituksia järjestöille, esimerkiksi nyt möivät lastensa kuvat ja lahjoittivat sen 70 miljoonaa hyväntekeväisyyteen. Angelina on myös adoptoinut lapsia köyhistä maista. Väitätkö että hänen tekonsa ovat höpö höpö toimintaa vain koska hän on uutisissa näiden tekojen takia? Väitätkö että hän tekee sitä vain julkisuuden takia eikä siksi että oikeasti haluaa auttaa? Aika vaikea on pitää salassa esim jos myö kuvat lehdistölle ja että rahat menee hyväntekeväisyyteen kun on kyse kuitenkin lehdistöstä jonka kanssa kaupat tehdään. Tai että salassa pysyy jos hän matkustaa johonkin kohteeseen auttamaan. Anonyymisti lahjoittavat ihmiset ovat siis paljon parempia ihmisiä vaikka lahjoittavat rahoja ihan samoihin kohteisiin?

Suomessa on myös järjestö jonne voi lahjoittaa vaatteita ja he vievät nämä lahjoitukset Venäjälle apua tarvitseville. No tämä järjestö ei viekkää kaikkia vaatteita sinne vaan myy parhaat päältä (en tiiä mitä tekevät sitte rahoille) ja vie ne huonommat sinne. Eli huonompiakin järjestöjä löytyy. Tähän ongelmaan esimerkiksi omat vanhempani ovat keksineet ratkaisun eivätkä anna vaatteita siihen järjestöön vaan eräälle venäläiselle naiselle, joka asuu Suomessa, joka vie ne suoraan apua tarvitseville. Näin voimme tietää että apu menee perille.
Tai että kaverini menee joka kesä Venäjälle pitämään lastenkurssia sairaanhoitaja äitinsä kanssa ja auttavat samalla köyhiä lapsia. Väitätkö että kyseisissä avustuksissa rahat tai apu menee sotatoimiin tai hukkaan? Tai että näin kaverini ja vanhempani ruokkivat vain omaa mielihyväänsä näillä teoilla? Ei ihmiset ole tyhmiä Fiksut ihmiset ottavat selvää järjestöistä ennen lahjoituksia, hölmöt lahjoittavat ilman tarkempaa silmäystä.

Se että ihmiset on eläimiä mutta eläimet ei ihmisiä ei tee meistä yhtään sen parempia kuin eläimistä. Ja eläimistähän tässäkin ketjussa oli alunperin kyse. Olemme tehneet itsestämme kuninkaita ja eläimet ovat arvoa alempana joittenkin ajatusmaailmassa. No eivät minun maailmassa, ja keskitynkin mieluummin eläinten auttamiseen mitä ihmisten.. Ihmiset on niitä jotka tätä maailmaa tuhoaa.

No, lopetan hikeentymisen tältä päivältä ja menen järjestelemään poikaystävän synttäreitä jotka on huomenna.. Siinä on tärkeä asia minun tämän hetkisessä elämässä; pitää poikaystävä tyytyväisenä niin jospa se vaikka oppis kierrättämäänki 😀

En maininnut yhtään järjestöä nimeltä, mutta sinäpä sen sanoit, punaisellakin ristillä on omat likapyykkinsä toisesta maailmansodasta. Mainitset myös toisen järjestön, et tosin nimeltä, joka myös tekee mielenkiintoista businesta lahjoitustavaralla myymällä parhaimmat päällä ja lahjoittamalla huonompiosaisille vaatetta huonommasta päästä. Taaskin: sinäpä sen sanoit.

Eläimiin samaistuminen ihmisenä, niinkuin annat ymmärtää kun mainitset että autat mielummin eläimiä kun ihmisiä, on mielenkiintoista mutta ei ole minun tehtävä arvostella ketä sinun tulee auttaa; eläimiä vai ihmisiä. Sillä on väliä kun minun aikani tulee auttaa, niin tiedän kumman valitsen. Ja toistan, ihmisiä ja eläimiä ei alunperinkään tule laittaa samalle viivalle prioriteeteissä omasta mielestäni, mutta kuten aina, tämä on vain henkilökohtainen mielipiteeni.

Hyvää syntymäpäivää poikaystävällesi myös minun puolestani.