Salou

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Marina
Marina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2006
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 321

Koska ainakaan vielä kukaan Espanjassa asuva ei ole antanut tietoja Salousta, voin hieman kertoa turistin ominaisuudessa kaupungista. Olimme näet siellä lomalla viime elo – syyskuun vaihteessa.

Salou on hyvin siisti ja viihtyisä etupäässä turisteille rakennettu kaupunki. Siellä on hienot hiekkarannat ja upea rantakatu, jonka varrella on ravintoloita ja turistiliikkeitä. Katalonialaiset ovat hyvin ystävällisiä ja rauhallisia ihmisiä, eikä siellä ole lainkaan ravintolan sisäänheittäjiä. Myös liikkeissä saa katsella rauhassa kenenkään tuputtamatta tavaraa.

Vanhassa kaupungissa on alkuperäisasutusta ja kauppoja. Mitään suurta määrää ostoksia emme siellä tehneet, joten en paljon pysty kertomaan shoppailusta. Ravintoloita varmasti löytyy, mutta meillä oli hotellissa niin suurenmoinen puolihoito, ettei muualla tullut aterioitua.

Saloun sijainti on niin mainio, että sieltä on helppo liikkua ostoksille esim. Andorraan, Barcelonaan, Tarragonaan, Reusiin ym.

Andorrassa ja Barcelonassa kävimme matkatoimiston retkellä, koska sillä tavoin näki varmasti enemmän kuin yksinään liikkuessa. Toki junallakin pääsee helposti ja nopeasti Barcelonaan. Saloun asemalla löytyy aikataulut ja myös osoitteesta http://www.renfe.es/. Barcelonan päässä on paras jäädä Pasei de Gracian asemalle, josta on lyhyt matka Las Ramblasille, joka on 2 km pituinen kävelykatu ja alkaa Placa de Catalunyalta eli Katalonia-aukiolta. Aukion läheltä löytyy myös El Corte Ingles-tavaratalo. Las Ramblasin varrella on kaikenlaista nähtävää, ostettavaa ja syötävää.

Andorra on kääpiövaltio Espanjan ja Ranskan rajalla. Se ei kuulu EU:hun, mutta rahayksikkö on kuitenkin euro ja kieli katalonia. Kyllä siellä ymmärretään englantiakin hyvin. Andorra sijaitsee vuoristossa ja maisemat ovat henkeä salpaavat. Nykyään tie kulkee tunnelien kautta, joten se ei kiemurtele korkealla vuoristossa. Andorrassa ovat erityisesti alkoholi ja savukkeet halpoja, mutta toki sieltä löytyy paljon muutakin ostettavaa.
Kannattaa käydä.

Bussilla voi itsekseen käydä Tarragonassa, joka on vanha historiallinen kaupunki. Sen asukasluku on esikaupunkialueet mukaan lukien yli 300.000. Myös Reusissa kannattaa käydä bussilla. Reusissa on n. 100.000 asukasta. Molemmista löytyy kaikenlaista katsottavaa ja ostettavaa. Etäisyydet Salousta ovat 10 – 12 km.

Tässä lyhykäisesti tietoja matkaanne varten. Antoisaa ja mukavaa matkaa!