Salaukset

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Masa kirjoitti:

Kun tukiasemaverkkoa ei rannikolla ole ja niitä ”lähettimiä” oli 15 kpl, joista 2 salaamattomia, niin nehän ovat käsittääkseni kotikoneitten signaaleja.

Miten ihmeessä tällaiseen suojaamattomaan WiFi-yhteyteen voi varastaa oman suojatun yhteyden. Näin aijemmin kirjoitetun mukaan huonon ymmärrykseni mukaan olisi? Välissä oleva kone täytyy olla heikko kohta, jota käyttäen oma salaus ei onnistu!
Kuinka on?

Suojaamattomaan yhteyteen pääsee (varastamaan) ”liittymää” kun on sopivan kantomatkan päässä painamalla ”verkkoyhteydet-valikosta” ko. suojaamattoman verkon kohdalta ”yhdistä”-nappia. Suojaus on ko. reitittimen omistajan vastuulla. Tämän tyylinen verkon käyttö ilman ”linjan omistajan” lupaa on laitonta ellei kyseessä ole todellakin julkiseksi ilmoittautunut taho, joka tarjoaa verkkoa ko. tarkoituksiin.

Omaa salausta ei ole olemassakaan suojaamattomassa yhteydessä ellet liikennöi koneisiin jotka ovat SLL suojattuja (kuten pankkiyhteydet esimerkiksi). SSL-yhteyden tunnet siitä, että selaimesi URL (osoite) alkaa kirjaimilla https:// sen sijaan että se olisi http://.
Tämä salaus on eri asia kuin WLAN-liikenteen salaus!

Salattuun (WEP/WPA) yhteyteen pääsemiseksi on myös omat hakkerointikeinonsa ja niihinkin toki päästään tapauksesta riippuen sopivassa määräajassa, mutta ainakaan me alalla työksemme toimivat kunnialliset ammattilaiset emme auta näihin pääsemisessä sillä se on laitonta.

Mikäli tarvitset apua oman verkkosi salauksessa ja tietoturva-asetuksissa, niin kysele meiltä lisää. Jokainen tapaus on yksilöllinen!