Salaiset paljastukset

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Stasi-listat ja Espanjan Sanomat Salaiset paljastukset

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
LakuPekka Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa,

Rouva (DDR)-Rinkelille.

Voin nyt paljastaa salaisuuden, josta ei kannata hiiskua kenellekään ja ei ainakaan Pakosin perukoilla ja eikä myöskään näille etelän tuulipukuisille sauvakävelijöille.

Kun lähdin nuorena kaksikymppisenä miehen alkuna Karjalasta evakkoon vuonna 1942, niin olin joskus 1970 -luvun alussa Perustuslaillisten kansan puolueen vankkumaton kannattaja. Se oli ainoa puolue, joka vastusti Kekkosen valitsemista poikkeuslailla uudelleen presidentiksi. Kuten tunnettua, jäimme hopealle tässä äänestyksessä, aivan kuten Suomi talvisodassakin. Tämän jälkeen jätin politiikan ja rupesin vapaaksi poliittiseksi räksyttäjäksi, joka ei kumarra mihinkään suuntaan.

Toinen vakava tunnustukseni: Olin kerran hilkulla, etten äänestänyt temareita, kun Erkki Tuomioja asettui ehdokkaaksi valtakunnan politiikkaan Helsingin apulaiskaupungin johtajan virasta. Ajattelin varmistaa omallakin äänellä, että hän varmasti pääsisi Eduskuntaan ja lähtisi pois sotkemasta Helsingin kaupungin asioita. Olin tässäkin kohtaa täysin väärässä, sillä hän alkoi sotkea vielä enemmän asioita koko valtakunnan tasolla.

Tässä sitä näkee, ettei koskaan kannata olla varma omista poliittisista mielipiteistään ja aikomuksistaan. No minulla kävi tuuria ja onneksi en muistanut mennä äänestämään Tuomiojaa ja olen sen jälkeen kovasti yrittänyt noudattaa tätä samaa poliittista linjaa.

Tätä taustaa vasten voisin kuvitella, että en olisi millään voinut haksahtaa Stasi -vakoojaksi. Tietenkin tämä tementtia alkaa jo pian puhkea kukkaan ja siksi kaikki voi olla silti mahdollista? Jos en kuitenkaan muista olleeni Stasi-vakooja, niin voisin kutsua Georg C Ehrnroothin todistajaksi, mikäli joutuisin Alpo Rusin kanssa samalle Stasi-lahtipenkille.