Saksassa pullistuu kupla

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Abso
Abso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

Jossain vaiheessa toki saksanpojankin huumori lopullisesti loppuu, kun markkinat menettävät uskonsa koko EUvostoliiton velanhoitokykyyn

Terveisiä huumorintajuttomien Saksasta. Onneksi ei ollut lunta ja Glühwein-kojuja oli 10 metrin välein. Monen harmiksi en kokenut pakkaskuolemaa tai joutunut hallan panemaksi.

Tilanne Saksassa on kärjistymässä. Asuntojen hinnat ovat lähteneet nousuun. Berliinin mediaanineliön hinta on noussut vuodesta 2007 jo 73 %. Hyvillä alueilla nousu on merkittävästi kovempaa. No, eihän siinä miuuten mitään ongelmaa ole, mutta köyhien määrä on rajussa kasvussa. Vuokrat nousevat yhtä reippaassa kulmassa kuin entinen käsiterveyhdys.

Mediassa riidellään siitä, onko köyhyyden määritelmä (60 % alle mediaanitulon) oikea vai ei. En ota siihen kantaa, mutta tosiasia on se, että yksihuoltajat ja eläkeläiset eivät enää pärjää. Rahat eivät selvästikään riitä normaaliin elämään (ruoka jne.).

Pahinta tässä on se, että asuntojen hintoja pilviin ajavat mm – kreikkalaiset sijoittajat! (Juu ja arvatkaan vaan mistä peräisin olevilla rahoilla).

Ensi vuonna ei vaalien vuoksi tapahdu mitään, mutta paine kasvaa koko ajan.

Jos haluaa tehdä asuntokaupoilla tilin eikä pelkää riskiä, niin kilpalaulanta kreikkalaisten kanssa saksalaisista asunnoista kannattaa. Hinnat nousevat, kunnes kupla puhkeaa.