Saksan kautta menisin

LINKKI

La Cruizer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Minäkin olen Suomi-Saksa lauttamatkan kannalla jos autolla meinaat mennä. Olen tykännyt Finnlinesin uusista Star-luokan laivoista, jotka liikennöivät Helsinki – Travemünde väliä, sillä ainakin toistaiseksi koirahytti on aina ollut samalla kannella kuin autokansi (ei tarvitse rampata ahtaissa portaissa koira ja kamat mukana) ja myös koiravessa samalla kannella (joskus muilla laivoilla on joutunut ravaamaan ulkokansien rapuissa koiran kanssa).

Tosiaan jos Ruotsin kautta matkustaa, on ensin rokotettava koira rabiesta vastaan, sitten otettava vasta-ainetesti aikaisintaan 120 vrk rokotteen jälkeen, ja vasta kun analyysitulokset ovat selvillä voi lähteä matkaan. Jos taas koira ei jostain syystä ole tuottanut tarvittavaa määrää vasta-aineita, on prosessi aloitettava alusta.

Lisätietoa ruotsiksi

Ei lentäminen vaadi sen enempiä paperihommia kuin muu matkustaminen: samat rokotteet pitää olla voimassa molemmissa tapauksissa. Tosin lentäessä lisäksi pitänee olla lemmikkipassissa eläinlääkärin todistus siitä että koiran kunto kestää kuljetuksen. Eräs eläinlääkäri väitti että myös laivalla tms. matkustettaessa olisi näin, mutta itse käsitän tuon kohdan niin, että jos eläin luovutetaan lentoyhtiön hoiviin matkan ajaksi, niin he haluavat varmennuksen että eläin on matkustuskuntoinen. Jos taas ajelet halki Euroopan koira autossa, niin olet koko ajan itse vastuussa koirasta. Tuskin siihen eläinlääkärin lausuntoa tarvitaan. Joka tapauksessa, pikkuhomma on kyseessä. Esim. Suomeen kun ollaan menossa niin samalla kun vien koiran madotettavaksi eläinlääkärille, hän tekee perustutkimuksen ja allerkijoittaa tuon matkustuskuntoisuuden.

Muita keskusteluja aiheesta orkissa:

http://espanja.org/keskustelu/matkakustannukset

http://espanja.org/node/2318