sakot

LINKKI

MiMadrid
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649
Soile kirjoitti:

Suomessa sakkolapussa lukee selkeästi summa, viitenumero, tili, jonne sakko maksetaan ja eräpäivä. Espanjalaisesta parkkisakosta ei saa mitään tolkkua.

Siinä varmasti lukee mikä taho lapun on kirjoittanut. Normaalisti parkkisakot kirjoittaa kaupunki, eikä ”kansallinen” DGT. Joka ayuntamientolla on omat ohjeistuksensa siitä miten ja mihin sakot maksetaan, weppisivulta tai soittamalla selviää. Ei kaikki ayuntamientot ainakaan aiemmin lähteneet perään kyselemään maksamattomista parkkisakoista. Nyt kun raha kelpaa niin voipi olla toisin.

DGT:n eli käytännössä Guardia Civilin jakelemat sakot, maantiellä peltipoliisien rekisteröuimät sekä sakot jotka paikallinen poliisi (ylinopeudet, rattijuopumukset…) DGT:lle ilmoittaa tulevat sitten sieltä postitse kotiin. Ulkomaalaisissa kilvissä oleville näitä varmaan vähemmän tulee kaikista yrityksistä huolimatta. Jos DGT:lle ei ole esim. osoitteenmuutosta ilmoittanut, niin eipä tule sitä sakkoa perästä.

MUTTA, MUTTA…ei se sakko mihinkään katoa vaan tulee jossain välissä vastaan. Sitä sakkoa lähetetään tiedossaolevaan osoitteeseen ja jossain vaiheessa pääsee siten Boletin Oficialiin oikein nimen kera. Tähän voi mennä hyväkin tovi. Ja kun sitten jotain haluaa DGT:n kanssa sen auton suhteen tehdä niin ne sakot maksetaan sitten korkojen kera ennen kuin mitään voi tehdä.

Soile kirjoitti:

Tuttuni on saanut lukuisia sakkoja, jotka ovat jääneet maksamatta. Poliisi on pysäyttänyt (ratsia) eikä täkäläisillä ole mitään hienoja systeemejä, joista tarkistaa henkilön maksamattomat sakot tai sitten heitä ei vaan kiinnosta tarkistaa.

Joo-o, mutta ei ne sakot sillä hoidu että ne jättää maksamatta ja jos joku ei sano mitään. Jos auto espanjalaisessa rekisterissä niin voi vaikka netistä hakea. Tämä tuli ensimmäisenä vastaan: http://www.alertamultas.com/

Soile kirjoitti:

Kunhan ei autoa hinata pois, niin en minä jaksa maksaa parkkisakkoja kun en kerran edes tiedä miten ne maksetaan ja minne.

Eikä veroilmoitusta tarvitse täyttää jos ei osaa tai jos ei tiedä olevansa velvollinen se täyttämään? Sulla on sakkolappu kädessä, tiedät sen olevan sakkolappu, mutta siinä ei ole tilinumeroa kuten Suomessa -> et maksa. Samoin sitten espanjalaisen Suomessa ei tarvitse maksaa sakkoa kun ei ymmärrä suomea/ruotsia/mahd. englantia joilla ohjeet on kuponkiin präntätty. Sitten kun kun matkanteko katkeaa niin tuleekin hirmuinen motivaatio etsiä ko. infoa.