sae/inem

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

http://www.sae.es on andalucian työvoimatoimiston osoite ja http://www.inem.es on koko espanjan käsittävän työvoimatoimiston osoite. Täältä löytyy työpaikkoja.
Toinen maan tapa löytää työpaikka on tuntea oikea henkilö jolla on sinulle tarjolla työtä. Tämä on tehokkain tapa työllistyä espanjassa, tuttavien kautta, mutta se luonnollisesti edellyttää suhteita. Työpaikasta työpaikkaan siirtyminen on myös pääosin suhteista kiinni, jo kerran työssä ollessasi aloitat tuttavaverkostosi kutomisen, ja sitä kautta likkumisen suuntaan mihin olet mahdolliset suunnitelmasi tehnyt.
Ota myös heti alkuun selvää työsopimuksista ja kaikesta siihen liittyvästä, jotta olet valveilla työsopimuksen tekohetkellä. Tämän ei kuitenkaan pitäisi olla ongelma normaalissa espanjalaisessa yrityksessä, heillä on useimmiten toimisto joka hoitaa työsopimukset heidän puolestaan asialliseen kuntoon ja lainmukaisiksi.
Ja vielä viimeiseksi, opettele espanja, koska pelkällä englannilla (puhutko englantia ?) et tule pärjäämään pidemmän päälle muualla kuin rannikon turistialueilla, ja jo tämä rajoittaa työnsaantimahdollisuuksiasi jos rajaat itsellesi alueen vain rannikkokaistaleelle.

Ja kuten aina, onnea matkaan!