säätilastokin on vain tilasto

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Alicante joukukuussa? säätilastokin on vain tilasto

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Kuka viihtyy Suomessa talvet , kuka C.Blancalla , kuka C.del Solilla. Kun katselee säätilastoja saa tilastotietoa. Tahtoo sanoa keskiarvosäästä jonkinlaisen kuvan. Malagan lämmöt taidetaan mitata lentokentällä ja sinne on meiltä 30 km. Ja mä olen ollut Malagassa 0 asteessa kun lätäköt oli jäässä. Täällä meillä ei ole ollut ikinä lähelläkään.
Täällä on ollut puhetta ennenkin mikroilmastosta. Eli kohtuullisen paikallisesta säästä. Täällä meillä sää voi olla aivan toinen Mijas Costalla Farolla kuin Fugen rantapaseolla. Välimatkaa 5 km. Vielä enemmän sää voi vaihdella Faron ja Marbellan välillä. Välimatkaa siinä 25 km. Kun meillä vielä paistaa siellä hyvin usein sataa. Nimimerkki kokemusta on.
Asiasta neljänteen , kojo mainitsee järkyttävän kylmän kymmenen asteen päivälämpötilan. Kyllä mulla semmoinen kutina on ettei täällä juuri alle 15:sta asteen mennä. Ja yöllä mennään kylmimmillään 7-10 asteessa.
Tämä meidän pihalla ja meidän mittareilla. Meri on kyllä hyvin lähellä ja sehän tasaa lämpötiloja. Eikä olla ylhäällä eikä ihan meren tasossakaan.
Mutta yksi asia on varma . Jos ajattelisi Suomea kodiksi, niin hyvin voi käyttää klisettä, kyllä tää kotiolot voittaa.