Säännöksistä ja käytännöstä

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Vaaralliset koirat Espanjassa Säännöksistä ja käytännöstä

LINKKI

La Cruizer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Oletko kokeillut Tapiolaa? Käsittääkseni heidän Agria eläinvakuutuksensa on voimassa vuoden jos lähtee ulkomaille (ainakin Euroopassa). Eihän sitä ole pakko heti kertoa miten pitkäksi aikaa meinaa jäädä, vaan ottaa vakuutuksen vuodeksi, ja yrittää vaikka sitten uusia seuraavalle vuodelle.

Jos olet tätä vakuutusta puuhaamassa vain ja ainoastaan noiden aiemmin mainittujen säännösten mukaan, niin voin kertoa että tunnen hyvin kymmenkunta paikallista koiranomistajaa, eikä kenelläkään ole mitään vakuutuksia (näin ollen en voi mitään tiettyä paikallista vakuutusyhtiötä suositella). Nämä ovat lisäksi omasta mielestäni niitä tunnollisimpia koiraihmisiä, jotka kouluttavat ja hoitavat koiransa erittäin asianmukaisesti. Taitaa vain olla niin, että Espanjassa säännökset ja niiden kohderyhmät eivät kovin usein kohtaa. Esim. Suomessa jos ostat Kennelliittoon rekisteröidyn pennun, niin kasvattajat yleensä huolehtivat pentuvakuutuksen ottamisesta, ja sinä sitten uutena omistajana jatkat vakuutusta haluamassasi vakuutusyhtiössä. Espanjassa taas taitaa olla niin, että kukaan ei varsinaisesti missään vaiheessa kehota koiranomistajaa hankkimaan vakuutusta, vaan se tieto pitäisi itse onkia joltain nettisivuilta. Ei ihme että harva sitten semmoisen hankkii. Minä olen kyllä sillä kannalla, että on hyvä että koiralla on vakuutukset kunnossa, mutta jos et jostain syystä saa sellaista hankittua ennen Espanjaan tuloa, niin älä stressaa, vaan hoida asia rauhassa – kukaan ei sellaista tule rajalla kyselemään!

Liitän vielä tähän aiemmin esittämäni huomion, että paikalliset ”potentiaalisesti vaarallisen rodun” omistajat eivät liiemmin piittaa kuonokoppasäännöksistä. Vaikka välillä syytä olisikin: juuri toissapäivänä olin ulkoiluttamassa koiraani, kun näin n. 30 metrin päässä erään naapurini, jolla on sakemanni sekä mastiffi, molemmat uroksia. Mies sai huutamalla koirat istumaan ja kehotti minua jatkamaan nopeasti matkaa, sillä hän ei jaksaisi koiria pidellä jos ne päättäisivät lähteä meitä kohti. Vastasin, että minusta on törkeää, että joudun varomaan hänen koluttamattomia koiriaan kävelyilläni, mutta sain vain vastauksen, että parempi jatkaa tai nämä tulee päälle… Kun oma koirani on semmoinen keskikokoinen paimenkoira, niin pakkohan siitä oli lähteä alta pois. Mutta tuollaisille laittaisin kyllä mielelläni kuonokopan päälle, ja lisäksi omistajan siihen psykologiseen testiin – minkä hiton takia pitää hankkia enemmän koiria kuin mihin riittää taito ja voima?!

Sellainen asia vielä, että oman koiran kohdalla pidän eläinlääkärikulujen korvaamista vastuuvakuutusta tärkeämpänä. Epäilen suuresti että Espanjalainen vakuutusyhtiö tällaista mahdollisuutta tarjoaa, mutta Tapiolasta pitäisi semmoinenkin vakuutus saada vuoden ulkomaanoleskelulle.