Saamasi asumistuen määrää

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä mampu
mampu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.05.2007
Kirjoituksia: 81
Vastauksia: 263

Saamasi asumistuen määrää tuntematta äkkipäätä sanoisin, että Espanjassa tulee taloudellisesti toimeen, jos tulee Suomessakin. Ruoka on edelleen (selvästi) halvempaa, sanoin julkinen liikenne. Et tarvitse erikseen talvi- ja kesävaatteita ja kirppikseltä saa hyvää tavaraa todella halvalla – ei vain vaatteita vaan kaikkea mahdollista. Terveydenhuolto on ainakin toistaiseksi suuri etu. Lähes kaikki palvelut ovat edullisempia ja julkisia palveluita on toistaiseksi hyvin tarjolla (kirjastot internetteineen ym). Sähkö ja vesi ovat kalliimpia, mutta niiden käyttöähän voi itse hallita. Myös asuinpaikka vaikuttaa; kaikkialla Espanjassa ei pärjää talvella ilman lämmitystä, mutta kaasulämmittimellä voi lämmittää edullisesti.

Espanjassa tekee mieli viettää paljon aikaa ulkosalla, missä ilmaista tekemistä riittää eikä tarvitse mennä kalliisiin harrastuksiin.

Vuokrat ovat turistialueilla huomattavasti korkeampia kuin paikallisten alueilla. Jos Suomessa keskikokoisessa kaupungissa yksiön vuokra on 500 euroa kuukaudessa, samalla hinnalla saa asunnon rannikolta rantakadun varresta ja vajaalla puolella paikallisten alueelta.

Ainoa mietityttävä asia on se, että pienituloisen voi olla vaikea saada vuokrasopimusta ja että Espanjassa sinulla ei ole välttämättä ystävien ja sukulaisten tukiverkostoa, joka auttaa tiukan paikan tullen. Mutta suosittelen rohkeasti kokeilemaan! Niinkuin sanoit, kyllä se maitojuna vie tarvittaessa takaisin Suomeen 🙂