Ruotsin eläkkeen verotus 2

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Milloin, kuinka, miten verot Espanjaan? Ruotsin eläkkeen verotus 2

LINKKI

Taspani M
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.12.2007
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 129

Tulin kirjoittaneeksi siltä osin puppua, että Espanja maksaisi Ruotsin perimiä veroja takaisin, ajatusvirhe hatarassa päässäni. Ei tietenkään maksa. Mutta Ruotsiin maksetut verot saa vähentää Espanjan veroista, hyvässä lykyssä ei Espanjalle jää mitään verotettavaa. En tiedä millainen verolomake mantereella tai Kanarialla on, mutta jur kand Åke Carlhammar selvitti hyvin yksiselitteisesti Las Palmasin Skandinaviska klubbenin jokasyksyisessä tilaisuudessaan, että Kanarialla eläkeläinen välttyy maksamasta Espanjan veroa siltä osin minkä Ruotsi on jo verottanut. Mantereella sen joutuu maksamaan, mutta saa jälkikäteen takaisin.

Veronmaksulla Ruotsiin ei ole mitään tekemistä kansalaisuuden kanssa, jos on sieltä tuloa on siitä maksettava veroa. Ulkomailla asuva sen sijaan voi päästä vähemmällä kuin Ruotsissa asuva, kun hakee SINK- verotusta. Automaattisesti sitä ei saa.

http://www.skatteverket.se/download/18.24321e0c1165ddd612080002772/44105svartvit.pdf

Veron tasoitus haetaan sitten siinä maassa missä asuu, esim. Espanjassa. Sitten on maita joiden kanssa Ruotsilla (tai Suomella) ei ole kaksoisverotuksen estävää sopimusta. Eli joutuu maksamaan tuplasti veroja.