Ruokapuolen asiaa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä aristoteles
aristoteles Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 210

Pitkäaikainen, sanoisinko 45 vuoden kokemus, on osoittanut sen , että omasta päästä ne parhaat sapuskat syntyy. Siitäpä vaan kokeilemaan ja maistelemaan.

Yks hyvä konsti on se juttu, jota omissa ohjelmissaan toistaa ja toistaa se britikokki, vannoutunut viinin ystävä, Espanjassakin osittain asuva, no tiedättehän te sen, Keith Floyd, tai sinne päin.

Eli otetaan iso pata tai kasari tai vastaava. Pannaan reilusti oliiviöljyä ja kuumennetaan se. Pannaan sitten öljyyn carlikkia , onionia, pepperia ja sen sorttisia mausteita. Mausteet liukenevat kuumaan öljyyn.

Pannaan sitten kanan, lampaan tai muun elukan lihankappaleet tai hätätilassa kalanpalaset tai palotellut HK:n siniset kuutiot siihen maustuneeseen öljyyn ruskistumaan ja sitten kypsymään. Nesteeksi pullollinen valko- tai punaviiniä maun mukaan. Keitetään kasaan ja annetaan hautua. Loppuvaiheessa lisätään 3 – 5 desilitraa kermaa ja keitetään kokoon hiljaisella tulella, tarkistetaan suola. Tarjoillaan sopivien lisäkkeiden kanssa. Mielen mukaan puna- tai valkoviinin kanssa.

Kyytipojaksi suositellaan pakasteesta otettua koskenkorvaa tai vastaava. Kannattaa kokeilla. Lisäohjeita annetaan kysyville.