Ruoho ei ole sen vihreämpää..

LINKKI

Quasi
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.09.2007
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 1

Olen mielenkiinnolla seurannut tätä keskustelua.. Itsellänikin on haave joskus siirtyä Espanjan lämpöön, ja koska leipä on tähänkin asti tullut kaupanalalta, niin tietysti yrittäjyys jossain muodossa kiinnostaisi..

Oman kokemuksen perusteella sanoisin että Old Chap puhuu asiaa. En nyt muista prosenttia, mutta tosi iso osa suomessa perustettavista yrityksistä lopettaa toimintansa kannattamattomana ensimmäisen kolmen vuoden aikana, ja niistäkin moni jo ensimmäisen vuoden aikana. Tuskin ruoho on sen vihreämpää aidan toisella puolella espanjassakaan, tarkoitan tällä sitä että monelta puuttuu tarvittava tuntemus markkinoista, kontaktiverkosto ei ole jne. Eli ei se sen helpompaa siellä ole, päinvastoin..

On hienoa että ihmisillä on ideoita, haaveita ja rohkeutta, mutta tarvitaan myös maalaisjärkeä ja rahaa, suurin ongelma uusilla yrityksillä on se että kulut yllättävät.. Vaikka tuntuisi siltä että kun aloittaa varovasti, niin ei ole paljon kuluja, mutta yleensä kulubudjetit aina yllättävät… On vuokraa, markkinointia, henkilöstökulja, niiden sivukuluja, sähkökuluja, vakuutuksia ym. Ja ellei myytävää tavaraa saa ilmaiseksi, niin rahaa tarvitaan myös myytävien tuotteiden hankkimiseen.. Jotta uusi yritys pärjäisi niin yrittäjällä pitäisi mielestäni olla sen verran rahaa että ensimmäisen puolivuotta saa kaikki kulut maksettua, mukaanlukien oma palkka. Tuskin mikään uusi yritys tuottaa heti voittoa, vaan yrittäjän on aluksi elettävä omilla säästöillään..

Tämänkin kirjoituksen tarkoitus on vain tuoda esiin käytännön asioita jotka pätevät sekä suomessa että muualla. Kenenkään ei kuitenkaan pidä turhaan pelästyä tai lopettaa suunnittelua tai unelmoimista, ei missään tapauksessa. Pitää vaan olla realisti ja laskea kulut mielummin yläkanttiin…

Vaikka kaikkiin tilanteisiin ei pysty varautumaan, niin hyvällä sunnittelulla mennään pitkälle. ja kun kysymys on omista rahoista ja elämästä, niin tyhmiä kysymyksiä ei ole, kannattaa siis ottaa selvää asioista ja kysellä mielummin liikaa kuin liian vähän…