Rotukoira

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281

Rotukoira ja rotukoira!

Rotukoira voi olla myös ilmainen. Esimerkiksi meillä on kaksi täysin puhdasta omaa rotuaan edustavaa koiraa löytöeläintarhalta haettuna!

Jos et aio käyttää koiraa (hyvin epäilyttävää jalostustoimintaa ruokkivissa) koiranäyttelyissä, niin ei ole mitään syytä ostaa kallista rotukoiraa.

Ainoat syyt ovat terveyteen liittyvät: tyypillisesti pentutehtaiden koirien sisäsiittoisuus ja huonot olot tuovat mukanaan ongelmia – täsmälleen kuten tuo liika jalostus näiden ”kalliiden rotukoirien” osalta.

Jos ostat koiran, niin osta se kasvattajalta, joka tuntee rodun, tuntee koiransa, tuntee niiden historian ja missä itse pääset näkemään koirien olot, pennun vanhemmat jne.
Toisena vaihtoehtona – ota riski – ja adoptoi rotukoirasi koiratarhalta. Saat sieltä todennäköisemmin terveemmän ja selväpäisemmän yksilön kuin huonolta kasvattajalta tai pentutehtaasta (eli eläinkaupan lasikopista ostettuna).

Niin, ja löytöeläintarhalla on pilvin pimein ainakin suomessa harvinaisia rotuja: Ne ovat espanjalaisia koirarotuja kuten Galgo Español (Espanjan Grayhound), Podenco Andaluz (sekä Maneto), Ratonero/Bodeguero jne jne..