rosvofobia

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Hot kirjoitti:

Eri turvafirmojen palveluissa on suuriakin eroja. Olemme viimeaikojen tapahtumien vuoksi terästämässä turvajärjestelmiä lähinaapurien kanssa. Urbanisaatiossa on Franjusin turvapalvelu ja itselläni on Prosegurin kanssa sopimus.

Ongelmana on se, että tilanteen tullessa päälle, turvafirmat ehtivät paikalle vasta 15 minuutissa. Lisäksi osa turvafirmoista ei tule pihaan tai sisälle ilman poliisia. Vaikka turvafirman auto olisi lähellä taloasi, he lähettävät tarkistusauton aina konttorilta, koska vain siellä on avaimet. Olen yrittänyt neuvotella sellaista järjestelyä, että urbanisaatiomme kaikki hälytykset menisivät myös urbanisaation turvafirmalle, koska he ehtivät nopeasti edes portin taakse. Jotkut urbanisaatiot ovat onnistuneet neuvottelemaan sopimuksen paikallispoliisin kanssa siitä, että yöaikaan heidän autonsa on aina lähistöllä.

Käytännössä on pakko ottaa jonkun turvafirman peruslaitteisto. Sen vaihtaminen toiselle firmalle onkin sitten toinen juttu. Esim, Franjus ja Prosegur käyttävät samanlaisia laitteita ja osittain myös LIP. Directalla taasen on aivan omat muiden kanssa yhtyeensopimattomat systeemit. Kuukausisopimusta ei tietenkään tarvitse ottaa, mutta eikö turvafirma taustalla ole oleellinen juttu?

Erilaisia hälytysjärjestelmiä voi ostaa myös rautakaupoista ja netistä, jos pelkkä kovan hälytysäänen tuottaminen riittää. Optexin infratunnistimet ovat laadukkaita.

Itse lisään pari liiketunnistimella varustettua lamppua kameroiden kuvan parantamiseksi yöaikaan. Lisäksi asennutan liiketunnistimia, jotka hälyttävät jo pihalla liikkuvat ennen taloon murtautumista. Nämä toimivat kahdella infrasäteellä, jolloin esim. kissa ei aiheuta hälytystä.

Voi hellanlettas sentään. Ja minä kun olen aina kuvitellut, että hysteria on naisten sairaus. Hommatkaa nyt varmuuden vuoksi oikein satelliittivalvonta ja palkatkaa vaikka CIA ovelle jos noin hirveesti pelottaa. Tai taitaa olla parempi, että palaatte koti-Suomeen. Joku Suomussalmi tai vastaava perukka olisi ehkä tarpeeksi turvallinen. Voitte alkaa asua vaikka perunakuopassa ja siinä sitten rakennella bunkkeria, ellei satu jostakin sodan aikasta lyötymään. Hyi hitto, hävettää tuommoset pupu-pöksyt, lietsotte muissakin pelkoa ja hysteriaa.

Helmikuun 10. päivä Espanjan virallisissa uutisissa kerrottiin, että koko maan rikollisuus oli alentunut 3,7%, paikallisesti enemmánkin paikkakunnasta riippuen. Kannattas varmaan vähän uutisointiakin seurata, voisi pysyä pää kirkkaampana ja fobiat vähempänä.

Voitte tuosta lukea ihan itse:

La delincuencia cae un 3,7% y se sitúa en la tasa más baja de la década
Rubalcaba subraya el descenso en los delitos que crean más alarma social

JORGE A. RODRÍGUEZ – Madrid – 10/03/2010 El Pais

La lucha contra el crimen tiene su propia fórmula. La suma de más policías y más castigo suele dar como resultado menos delincuencia. (Aunque no siempre. Ejemplo: EE UU). El aumento de los agentes en las calles (30.000) mas el endurecimiento del Código Penal (y el que las penas en prisión, con 76.500 internos hoy día, se cumplan casi enteras) explican que la delincuencia en España bajase en 2009 un 3,7% respecto al año anterior en el territorio controlado por Guardia Civil y Cuerpo Nacional de Policía (sin País Vasco ni Cataluña), según los datos que ayer presentó en el Congreso el ministro del Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. Bajan prácticamente todas las infracciones, pero sobre todo las que más miedo dan al ciudadano: los tirones, los robos callejeros, los asaltos a viviendas, los asesinatos…