Roskapankki Sareb

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Lisätietoja vielä Matias31:lle ja muille, joita roskapankin kuviot kiinnostavat:

Tänään olin Marbellassa tapahtumassa, jossa puhujana oli Fernando Encinar, Espanjan suurimman kiinteistöportaalin idealista.com:in perustaja ja toimistusjohtaja ja siten täkäläisen kiinteistömarkkinan asiantuntija. Yleisöstä joku esitti Encinarille kysymyksen siitä, mikä on hänen näkemyksensä roskapankki Sarebin vaikutuksesta asuntojen hintoihin.

Vastaus oli, että Sareb ei ole täyttänyt odotettuja toiveita/pelkoja hintojen putoamisesta (riippuen siitä, kenen vinkkelistä katsoo) koska Sarebille on lainsäädännössä annettu niin pitkä aika myymiseen (15v), että heilläkään ei ole mitään kiirettä lähteä roimasti hintoja pudottamaan.

Toinen syy Sarebin merkityksettömään hinnoitteluvoimaan oli Encinarin mukaan se, että koko roskapankki on vielä ihan hukassa asuntomassojensa kanssa. Yhtiöön on siirretty tuhansia ja taas tuhansia asuntoja, joista siellä hädin tuskin tiedetään, mitä ja missä ne ovat. Myymisen esteenä voi olla niinkin konkreettiset asiat kuin se, että kukaan ei tiedá, missä olisi avaimet, jotta asuntoa voisi lähteä näyttämään. Jos nyt yleensä tiedetään, missä mikäkin roskpankin kirjoissa oleva asunto edes tarkkaan ottaen sijaitsee.

Kolmantena Encinar kommentoi, että asuntomassoja suurempi juttu Sarebille ja koko Espanjan markkinoille on itse asiassa ongelmalliset maaomaisuudet, joiden arvo ei ole ainoastaan laskenut vaan on reaaliarvoltaan negatiivinen.

Enpä tiedä itkeäkö vaiko nauraa tuolle vastaukselle… Paras kai pitää yllä elämäniloa ja uskoa, että kaikki kyllä järjestyy, tavalla tai toisella. 😉 Kyllä täällä löytöjä voi tehdä (jos ne avaimet ensin löytyy), joskaan tuota Matiaksen kaverin esimerkkiä tinkimisvarasta ei välttämättä joka asuntoon voi suoralta käsin yleistää. Onnea kaupantekoon kaikille!