Rönsyilyä

LINKKI

Selma
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 38
Vastauksia: 583

Asiaahan kierretään nyt kuin kissa kuumaa puuroa. Vai eikö kukaan tosiaan tiedä tai ei ole omakohtaista kokemusta edes lähipiiristä.

Kysymykselläni en tarkoittanut, että onko hoito hyvää tai kelvollista tai peräti leväperäistä. Tarkoitin, että saako ylipäänsä minkäänlaista. Aivan ihan konkreettisesti.

Ajatellaanpa esimerkiksi:
Aviopari on asunut Los Pacosissa 15-20 vuotta ja ikää mittarissa 80 vuotta. Aikanaan on siirrytty kirjoille Espanjaan, kun verotus on niiiin halpaa. Ystävät ova jo siinä kunnossa, etteivät oikein pääse edes markkinoille. Lapset ja läheiset ovat Suomessa.

Sitten eräänä aamuna mies ei pääsekään sängystä ylös, vaimo liikkuu huonosti ja tuota espanjaakaan ei ole tullut opeteltua. Mies siirtyy paremmille ”rannikoille” ja yksinäiselle vaimolle tulee mieleen muuttaa Suomeen.

Mutta minnepä muuttaisi? Vaimo on asunut ja tehnyt työnsä Helsingin liepeillä. Tytär asuu Turuus ja poika Jyväskylässä.

Kumpikaan ei riemastu mummon muutosta saman katon alle. Herra jestas sentään, eihän se pärjää yksin ja kun on töissäkin käytävä.

Vanhainkodit pullistelevat oman kunnan asukkaita ja jonot ovat pitkiä. Rahaa ei ole yksityisiin hoivakoteihin, ei Suomessa eikä Espanjassa.

Jos on vielä niin, ettei ole omistusasuntoa, niin vuokra-asunnon saanti on tosi vaikeaa. Kunnan asunnot ovat pääasiassa kunnassa asuville. Sielläkin on jonoa.

Mikä neuvoksi?