Ronda

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Tulin justinsa prinsessani kanssa kotiin Rondasta, missä olen itse käynyt aikaisemmin lukuisia kertoja. Kannattaa mennä.

Ajeltiin sinne eilen omalla autolla. Ensin poikettiin Puerto Banusin satamaan ihailemaan niitä, joilla on rahaa ja niitä, jotka yrittävät näyttää siltä. Ja muutamia kohtuullisen kokoisia huvipursia, joista yhden tummansinisen nimi on ”Navetta”.

Sitten Rondaan. Auto parkkiin ja hotellia etsimään. Olin päättänyt, että asutaan nätisti. Yksi elämäni kauneimmista hotellihuoneista (sisustus, värit ja yleinen mielikuva) oli kolmen tähden hotellissa, joka veloitti dubbelista 69 euroa. Aamukahvi sisältyi.

Vastaavia ja myös selvästi halvempia (pari tähteä tai joku hostelli) on tarjolla lukuisasti. Illalla etsittiin sivummalta ihan tavallinen espanjalainen ruokapaikka ja syötiin erittäin hyvin sekä kohtuullisella hinnalla. Kaupunki on iltaisin rauhallinen ja sulkeutuu ajoissa.
Vuoristotie sinne on hyvälaatuinen, mutta pelokkaita saattaa hirvittää. Tasamaan prinsessa ehdotti 100 metrin välen, että ajetaan vieläkin varovaisemmin. Maisemat ovat muhkeat.

Sieltä pääsee myös junalla Málagaan ja jotkut suosittavat upeana kokemuksena. Myös matkatoimistot myyvät erilaisia paketteja kohteeseen.

Gibraltar: Olen allerginen sen kansalaisille (muuttunut Aurinkorannikolla semmoiseksi), joten yksi käyntikerta riitti. Monet muut löytävät sieltä paljon mukava, joten ottakaa tuo Tuomo mukaan kuskaavaksi oppaaksi. Se on rauhallinen ja mukava mies, eikä motkota turhista. 🙂