Rokotuksista

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Susanna Maria
Susanna Maria Ei kirjautuneena
Liittynyt: 21.04.2007
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 53

Eivät poikkea paljoakaan. Kyllä ne on suurin piirtein samat. Suurin ero on ehkä se, että Suomessa ollaan siirrytty siihen uuteen rokotusohjelmaan, jossa rokotuskertoja on vähemmän, mutta kaikki samat rokotukset saa. Eli varsinaiset erot ovat siis tuo B-hepatiittirokote, joka täällä annetaan automaattisesti, sekä sellainen kuin Meningococo C -rokote, jota ei enää Suomessa anneta (on siis annettu aiemmin). Muuten rokotusohjelmat vastaavat toisiaan. Täällä Espanjassa tosin siis on useampi rokotuskerta kuin Suomessa.

Niin ja tietysti täällä Espanjassa ei anneta BCG-rokotetta, jota ei enää nykyisin pistetä Suomessakaan, muuta kuin jos lapsi kuuluu riskiryhmään. (BCG-rokote on siis se rokote, joka annetaan jo heti laitoksella.) Ja eihän tuota vesirokkorokotettakaan saa Suomessa automaattisesti, vaan se pitää itse ostaa. Täällä meidän terveyskeskuksessa ei ainakaan ymmärretty noita yhdistelmärokotteita, joita käytetään Suomessa, joten kannattaa pyytää neuvolan tätiltä siellä Suomessa tarkennus mukaan, mitä nuo yhdistelmärokotteet sisältävät.

Tarkennuksia voi kysyä ken kaipaa, olen juuri selvitellyt neuvolatätin kanssa kaikkien rokotuksien vastaavuudet tänne meidän lääkärisetää varten, jolle suomalainen neuvolakortti aiheuttaa aina syviä huokauksia. 🙂 Nyt on koodattu espanjalaiseen neuvolakorttiin kaikki Suomessa saadut rokotteet, kyllä setä on iloinen, kun ensi kerran tapaamme. 🙂