Ritva Liisa Snellman

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Fuengirolassa asuvista Ritva Liisa Snellman

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Kiitos Liisa osallistumisestasi, hienoa päästä näinkin kontaktiin keskustelun varsinaisen alullepanijan kanssa. Ihmettelin kuitenkin voimakasta reaktiotasi kommentteihin, jotka olivat jutullesi pääosin myönteisiä. Joku Odysseus vain nipotteli (kuten sillä on tapana), mutta sai välittömästi palautettakin. Ja pohjoiskorealaisuus – sen mainitsi ainoastaan Karipentti sanoen: ”Ei millään lehdellä niin tiukkaa linjaa ole Pohjois-Korean ulkopuolella.”

Koska en ole juttuasi vieläkään lukenut, puhun nyt vain yleisellä tasolla ja ymmärtäen, että toimittajan työ ei ole ulkopaikkakunnalla ja varsinkaan Aurinkorannikolla helppoa. Tai sitten sitä voi helpottaa saapumalla paikalle valmiiksi ajatellun jutun kera etsien siihen periltä sopivat ainekset ja haastateltavat. Niin lienee Hesarinkin osalta joskus tapahtunut, sillä vanhastaan olemme saaneet lukea lehdestäsi verraten totuudenmukaisia tarinoita, mutta vain mitalin toista puolta valottaen.

Helppoja haastateltavia Aurinkorannikolla on pilvin pimein. Surkimuksia löytyy ja joutilaat yksilöt on helppo tavoittaa tai molempien kohtaamista saattaa olla peräti vaikea vältellä. Vaan kun joukossa elää paljon muitakin. Todella uutteria yrittäjiä, aktiivisia perheitä, omaan rauhaansa vetäytyneitä eläkeläisiä ja monenmoisia positiivisia tyyppejä. Heitä et oikopäätä ohikävellen kohtaa ja harvoin vaivatta muutoinkaan. Ja vierailuaikaa jutunteolle on sentään vain viikko (?) ja ostoksillekin olisi mukava ehtiä, tai hetkeksi rannalle …

Iltapäivätabloidin kollegasi esimerkiksi tuntui aikanaan kiireisenä tietävän mitä juttuunsa tahtoi eikä halunnut muusta edes keskustella. Oli jopa kärttyisä, jos vahvistuksia ei oitis saatu.

Miten sitten voisit saada koottua objektiivista tietoa ja kyetä käsittelemään asioita oikealla tavalla niin, että kaikki lukijat olisivat tyytyväisiä juttuun, johon olet itse tyytyväinen?

Et mitenkään. Siksi myös tällä keskustelualueella kommentit ovat rönsyilleet ja saattaneet poiketa siitä, mitä olisit odottanut saavasi lukea. Kun minäkin (joka en ole edes juttuasi lukenut) tyrkin lusikkaani samaan soppaan. Ja vielä tähänkin liemeen, ooohhh…

Uskon että olet tehnyt työsi hyvin, sillä muutoin juttuasi olisi täällä moitittu. Kaikille et voi olla ikinä mieliksi, joten kommentitkin vaihtelevat ja varsinkin keskustelu rönsyilee. Vaan vielä itsesi vahvistukseksi, lue tuo alkupään ketju uudelleen ja tarkkaile mitä siellä on todella sanottu. Ei pöllömpää omalta kannaltasi. Joten kiitos ja jatketaan keskustelua – jookos Liisa!