Riippuu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
heleht kirjoitti:

Osaatko sanoa, miten pitkä Yacomilla on palvelun toimitusaika (tilauksesta todellisuuteen)? Huomasin, että olet Devspainista (mulla pitkät johtimet… :)). Olet siis asiantuntija ja käväisin sivuillanne. Pystyykö palvelutilauksen tekemään etänä (meillä on asunto, NIE ja pankkitili Fugessa)?

Palvelun toimitusaika hieman riippuu ”tapauksesta”. Telefonican linjan (ennätys) on samana päivänä!, tyypillisesti kolmessa-neljässä päivässä. Muiden operaattoreiden kanssa menee enemmän aikaa, koska ensin pitää olla puhelinlinja (eli siis numero) ja vasta sitten voi tilata linjan. Ne operaattorit, jotka ”ottavat linjan haltuunsa” saavat sen alle kuukauden sisällä tilauksesta, tyypillisesti seuraavan laskutuskauden vaihteessa (2vko-1kk).. Tällä välin yleensä lähetti tuo reitittimen jne, joten kaikki on valmiina kun linja vaihtuu..

Sivuillamme on muutakin tietoa ADSL-asioista, mm. se mitä papereita tarvitaan.., eli ne kannattaa lukaista läpi ensin.

Itse palvelutilauksen tekeminen etänä on nykyään hieman tuuripeliä. Joskus se onnistuu hyvin helposti ja joskus ei. Riippuu virkailijasta ja hänen ”mielentilastaan”. 🙂 _Virallisesti_ kun asian sanoo, niin nykyään ei pysty tai sitten sinun pitää antaa ”nimenkirjoitusoikeutesi” eteenpäin, eli esimerkiksi joku asianhoitaja voi hoitaa asiaa puolestasi. Hankalimmissa tapauksissa on vaadittu jopa notaarin vahvistamaa apostilla-leimalla olevaa ”poder”:ia, allekirjoituksen hyväksymiseksi ja joskus taas ei kysytä ”yhtään mitään”.
Helpointa on netistä itse tilaaminen. Täytä (operaattorin sivuilla oleva) tilauslomake ja sitten tulosta, allekirjoita ja pistä postiin… Operaaattori sitten soittaa sinulle kun se on perillä ja varmistavat tiedot ja näin tilaus menee eteenpäin… Prosessi on selitetty ainakin jollain tasolla sivujemme (www.devspain.com) FAQ-osuudessa.
Kun linja on tilattu, kytketty ja reititin saapunut, niin toki sen jälkeen Devspain voi auttaa mahdollisissa toimintaongelmissa ja varsinkin tietoturvan, salausten yms. kuntoonsaattamisessa jne.