Residensia-asiasta tämän päivän kokemus Fuengirolassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä town hall -rekisteröityminen Residensia-asiasta tämän päivän kokemus Fuengirolassa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä nelli
nelli Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.02.2008
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 5

Eli menimme uusimaan Residenciaa(jäänyt jostain syystä uusimatta, vanha muoviläpyskä vanhentunut 2006) pojallemme, joka käy täällä autokoulua:

Vanhempi englantilainen virkailija sanoi, että saamme uuden Residencia-kortin toukokuussa 27. päivä!!???
Kerroin, että poikani käy autokoulua, ja tarvitsee paperin sinne, jotta pääsee Malagaan kirjalliseen kokeeseen. Virkailija kehotti tuomaan kirjeen autokoululta, ja sanoi, että katsotaan, mitä hän voi tehdä asialle. Asiahan on niin, että autokoulu pitää keskeyttää, jos ”korttia pitää odotella yli viisi kuukautta.

Eikös systeemi ole nyt tämä, että ns. Residencia-korttia ei enää ole eikä EU-kansalainen sitä tarvitse. A4-kokoisen vihreän lomakkeen saa mielestäni heti mukaan, kun on hoitanut tarvittavat liitteet ja lomakkeet, 10 euron maksukin jo maksettiin tänään pankkiin. Poikani on asunut täällä vuodesta 2000, on kaupungin asukas, NIE-numeron omaava ja vanhan Residencia-kortin omaava. Eli tarvitsemme autokoululle vain uuden oleskeluluvan. Mielestäni tällä virkailijalla sattui nyt jokin väärinkäsitys, eihän sitä enää kait tarvii nyt puolta vuotta odottaa oleskelulupaa??!!

En tiedä, sekoittiko tämä virkailija meidät arabimaista tulleiksi ihmisiksi, koska huomasin, että samassa jonossa heitä oli ja heille annettiin vielä se muovinen kortti??

Tämmöinen oli tämän päivän kokemus(27.12.2010) Comisariassa. Katsotaan, mitä tapahtuu huomenna. Kommentoikaa.