Repun sisällys

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Caminolle… Repun sisällys

LINKKI

La Cruizer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Juu, vaikka siitä onkin kulunut jo useampi vuosi, niin kummasti yksityiskohtia on jäänyt mieleen Caminolta – etenkin sen alkupuolelta jolloin kaikki oli täysin uutta ja ihmeellistä!

Tosiaan, jos toukokuussa olette menossa, niin vaikka lämpöa varmasti riittää suurimmalle osalle päivistä, niin vuorilla on viileämpää. Joka tapauksessa, malttia repun täyttämisessä! Kuten jossain kohtaa jo kerroinkin, oma reppuni painoi 15 kg, ja täytyy myöntää, ettei turhaan sanota että 10 kg on ehdoton yläraja. Eli kun jalkapohjat huutavat armoa, niin viisi kiloa lisäpainoa ON paljon! Oma reppuni sisälsi seuraavaa (kumma kyllä, muistan hyvin tarkkaan nämäkin!). Lasken mukaan myös päälläni olleet vaatteet:

1 vaellussandaalit
1 vaelluskengät (vedenkestävät)
1 shortsit
3 T-paitaa
3 päivän alusvaatteet
5 sukkaparia
1 pitkät housut iltoja varten
1 pitkähihainen T-paita iltoja varten
1 suht vedenkestävä takki + housut
1 lierihattu suojaamaan auringolta
1 makuupussi
1 pyyhe
kamera + lisäfilmiä
hammasharja ja -tahna
suihkusaippua
shampoo + hoitoaine
suihkusandaalit (mukavampi suihkutella yleisissä tiloissa…)
vaatteiden käsinpesujauhetta
aurinkorasvaa
veteen lisättävää urheilujuomatiivistettä (esim. Dexal)
Compeed rakkolaastareita (2 kokoa)
vedenpuhdistustabletteja (näillä saa ei-juomakelpoisesta vedestä juomakelpoista)
särkylääkettä
kyypakkaus
laastareita ja sidetarvikkeita
taskulamppu + lisäpattereita (jos sattuisi eksymään ja yö yllättäisi)
sadesuoja repulle
linkkuveitsi (veitsi, korkinavaaja, sakset)
kirja (pokkari)
muistiinpanovihko ja kynä

Näistä pesu- ja lääketarvikkeet olivat jaettuja seurueen 3 muun jäsenen kesken.

Lisäksi mukana oli yhden lisäkengät ja uimapuku, koska tiesin että tarvitsisin niitä Caminon jälkeisellä lomalla. Muut lomailuvaatteet ostimme Santiago de Compostelasta. Itse Caminolta voi sitten hankkia pyhiinvaeltajille tunnusomaisen simpukkariipuksen, sekä pyhiinvaellussauvan (josta Ronkeli jo kertoikin).

Kuten sanottua, itsellä oli painoa repussa hieman liikaa. Jos nyt analysoin ja mietin mitä olisin voinut jättää pois, niin ei se helppoa olisi. Ottaen huomioon, ettei pitkiä housuja tullut käytettyä iltavaatetuksen ohella kuin yhtenä vaelluspäivänä, niin yhdet pitkät housut riittänevät. Mainitsin myös aiemmin, että painavien vaelluskenkien sijaan kannattaa ottaa lenkkarit tai kevytvaelluskengät. Paksu ja iskua vaimentava pohja on tarpeen, sillä asfaltilla eristystä kaipaa (omat vaelluskengät olivat lähinnä metsäpoluille tarkoitetut, eli tukivat hyvin nilkkaa mutta pohjat suht kovat). Kenkien lisäksi sandaalit ovat kyllä hyvät olla mukana. Jos jalkapohjat kipeytyvät, kenkien vaihto antaa n. tunnin helpotuksen kipuun. Ja illalla on sitten toiset kengät laittaa jalkaan kun lähtee ruokailemaan suihkun jälkeen. Nykyyään kun on digikamerat, niin lisäfilmiä ei tarvitse – sopivan kokoinen muistikortti riittää. Taskulamppuun riittänevät yhdet paristot. Vedenpuhdistustabletteja ei tarvittu koko matkalla, sillä Caminon varrella oli sen verran supermercadoja ja baareja, että pullovettä pystyi helposti ostamaan päivän tarpeen verran kerrallaan. Siinä ne sitten olivatkin, poisjätettävät. Listan muista asioista ainoiastaan kyytabletit sekä sidetarvikkeet ja laastarit jäivät käyttämättä, mutten silti poistaisi niitä repusta – koskaan ei voi tietää – eivätkä ne paljoa lisäpainoa reppuun tuo.

Makuupussista. Lakanoita ei kannata Caminolle raahata. Refugioissa on yleensä tarjolla patja + tyyny – ei muuta. Eli helpon tapa on ottaa makuupussi mukaan. Itse raahasin sellaista perinteistä, suht painavaa pussukkaa mukanani, mutta pari matkakumppania olivat fiksumpia ja ostivat kevytmakuupussit, jotka painavat alle kilon ja vievät vähemmän tilaa. Monet caminon vaeltajat ottavat mukaansa vain viltin: halvempi vaihtoehto, mutta vähemmän hygieeninen.

Repun laatuun kannattaa kiinnittää huomiota – onhan sen selkäosa hyvin tuettu, ettei se lysähdä kokoon kesken vaelluksen. Reppu, joka on jaettu pariin erilliseen osaan, on usein helpompi pakata ja purkaa, sekä ”ryhdikkäämpi”. Tämän lisäksi esim. avoin sivutasku, johon saa juomapullon, on kätevä. Omani (Deuter) ostin Partioaitasta. Sieltä löytyy paljon valinnanvaraa.

Vielä Oleon liittämästä kuvasta. Jos vähempään tilaan saa kamat mahtumaan, niin pienempi reppu kannattaa tietenkin valita. Kuvan käpöttelijöillä taisi kaikilla olla makuualustat mukana – niitä ei tarvita ellei refugio tosiaan ole aivan täynnä (en usko että toukokuussa käy näin, varisinkin jos ei nyt ihan yömyöhään tule perille). Voihan olla että kuvan kundit halusivat nukkua ulkosalla ja kokea vielä aidomman Caminon. Itsellä reppu oli 40 litrainen + irralliset sivutaskut.

Yksi vinkki vielä: koeta etsiä joku Camino-opas – niitä on paljon, kirjastoistakin löytyy. Mielellään sellainen jossa on jonkinlainen kartta jossa näkyy refugiot ja eri paikkakunnat. Jos et halua raahata koko opasta mukanasi, ota kopiot tärkeimmistä sivuista. Lisäksi, jos haluat vähän erikoisempaa fiilistä kävelyyn, ota ja lukaise Paulo Coelhon ”Pyhiinvaellus” (tai ”The Pilgrimage” tai ”El peregrino de Compostela”).