Rejaksista

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456
Lumenluoja kirjoitti:

…Alkuun jo meinasin, että eihän Espanjasta uskalla ostaa kuin korkeasta talosta kerrostalokämppä, joka lienee vähiten riskialtis murroille ja rötöksille…

Tämä pitää aika pitkälle paikkansa; pääsääntöisesti kerrostalokämpät ovat turvallisempia – ja ainakin huolettomampia – kuin villat. Lukitusten on tietysti syytä olla asiallista sorttia.

Lumenluoja kirjoitti:

…Turhaa on maksaa ikkuna- ja ovikaltereista?…

Kyllä nuo ”rejakset” ovat osa espanjalaista rakennuskulttuuria ja perustuvat johonkin. Turvallisuuden näkövinkkelistä niillä on kaksi puolta: hidastavat mahdollisten rosvojen sisäänpääsyä, mutta toisaalta, saattavat olla turvallisuusriski esim. tulipalotilanteessa. Halpa ja helppo konsti pienentää rejaksien mukanaan tuomaa tulipaloriskiä, on hankkia talon sisälle ”rälläkkä” eli sähkökäyttöinen leikkuri jatkojohtokelan kanssa. Näillä konsteilla talosta pääsee ulos vaikka mistä ikkunasta, jos vaikkapa ovesta pakeneminen on estynyt. Suojalasit ja -hanskat samaan pakettiin, ja paketti pysyköön aina samassa paikassa, jotta kuka tahansa talon väestä löytää ulospääsyn vaikka pilkkopimeässä… no joo, jos tarkaksi mennään, niin toimiva taskulamppu yöpöydällä ei myöskään haittaa yhtään.

Lumenluoja kirjoitti:

…Oletteko ajatelleet ns. naapurivartiointia? Eli aina paikalla olevat kävisivät välillä vähän katsastamassa poisaolijoiden taloja? (Kuten Suomessakin kannattaisi tehdä)

Periaatteessa tuo on hyvä asia, myös aiheeseen liittyvät tarrat talojen nurkilla saattavat ohjata rosvojen ajatusmaailmaa muille apajille. Lisätietoa aiheesta voisi löytyä vaikkapa täältä.