Rehellisyys maan harmaan perii….

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

….vai periikö?

Olisin toki voinut kirjoittaa myös jotain eettistä ja duppaduppaa, mutta ajattelin, että realiteetin kirjoittaminen on hyödyllisempää vai onko?

Jos olet Don Quijoten jälkeläisiä, voit taistella tuulimyllyjä vastaan ihan rauhassa. Jos ostat uuden kämpän joltain isolta rakennusliikkeeltä (kuten itse tein), silloin tuo harmaa ei välttämättä päde. Yksityinen spaniardi saa jo veren perintönä käyttäytymismallin riippumatta siitä, onko siitä loppupelissä hyötyä vai ei.

Veroviranomaiset ja maan hallitus tietävät maan tavan vallan hyvin ja hyväksyvät hiljaisesti n. 20%:n osuuden ja tekevät vähintään samalla tavalla myös itse.

Kreikka meni jopa niin pitkälle, että laski harmaan talouden (n. 30% bruttokansantuotteesta) kylmästi tilastoihinsa, jotta pääsivät euromaaksi. EU tiesi tämän, mutta ei tehnyt mitään vaan antoi mahdollisuuden kulutusjuhliin Kreikassa ja nyt me kaikki maksetaan lähivuosina kallis sakko tästä töppäilystä. Jos Kreikka poistaisi kovalla kädellä harmaan talouden, silloin maahan tulisi ennätysmäinen konkurssiaalto eli vielä pahempaa – revi siitä! Lisäksi Kreikan valtio kusetti lainanotossa, jne.

Espanja ei sentään laittanut prostituutiota ja muuta harmaata bisnestä lukuihinsa, mutta on muutoin uppoamisen kynnyksellä ennätyksellisellä velallaan 300% bruttokansantuotteesta! Hallituksen fyrkat alkavat loppua ja parin kuukauden kuluttua espanjalaisten turvaverkko repeää. Silloin harmaan talouden rinnalle tulee ihan oikeasti nälkätalous. Jos olette huomanneet aktiviteettia jo nyt supermarkettien roskapöntöillä, voin vakuuttaa, että kohta siellä on jonotuslaput. Hyvin moni perhe on nyt 420€/kk kuurilla ja saavat sitäkin vain 6 kk ja sitten 0€! Jos tekevät jotain harmaata työtä, sekin on ainakin lyhyellä parempi kuin ryöstöt nälän lievitämiseksi….

Mutta Maarit65, ole sinä parempi kuin hallitus tai spaniardit ja älä suostu harmaaseen ja kanna osuutesi verokekoon!

Mrs S,
Jos tietäisin asuntojen hintojen pohjakosketusajan, kertoisin. Pankeilla on jo lainsäädännöllisistä syistä pakko myydä asuntokantaansa lähiaikoina ja sen on pakko näkyä hintojen lisälaskuna. Espanjassa on 1.200.000 myymätöntä kämppää ja työttömyys tuo koko ajan lisää. Myymättömien asuntojen kauppaamseen menee tovi. Tuo aikaisempi vastaukseni on toki ”educated guess”, mikä perustuu mm. pankkien antamiin arvauksiin. Suomessa myymättömiä oli pahimmillaankin vain muutama tuhat ja siksi siellä hinnat nousi vauhdilla ja rakennusfirmat virittelee telineitään.

Rakennusteollisuus on ollut Espanjan suuri työllistäjä ja kun sitä ei enää käytännössä ole, on työttömyys kovaa. Myös kaikki oheisryhmät kuten puutarhat kärsivät. Kaupunkien kassat ovat tyhjänä ja esimerkkinä Estepona, jossa kaikki kaupungin puhelimet suljettiin mukaan lukien poliisi, palokunta ja muu hälytystoiminta, kun eivät selvinneet Telefonican laskuista – Telefonica olisi suostunut maksuaikatauluun, mutta edes vaadittua 100.000€ lyhennystä ei löytynyt – naks!