Rehellistä peliä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Hot
Hot Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Joo, tottakai Kojo! Maksaa pitää!

Jos asuntosi arvo nousi yli 50%, menehän kiltisti maksamaan lisää. Jos taasen myyntivoitto oli alle 50%, saat hakea erotuksen pois. Eli 50%:n arvonnousu vastaa tuota mainitsemaani 5% myyntihinnasta (15% verokannalla). Tosin voit joutua melkoiseen byrokraattiseen pyöritykseen kun menet verotiskille selittämään asiaasi. Varaudu myös siihen, että täkäläiset lehdet tekevät sinusta jutun. Mutta omantuntosi puhdistat – se on saletti!

Samoin kehotan käymään poliisin juttusilla, jos on tullut ajettua ylinopeutta, vaikka sitä ei kukaan muu huomannutkaan. Näin telkussa Candid Camera jakson, jossa henkilö kävi tunnustamassa liikennerikkomuksensa poliisille ja pyysi sakottamaan – yksikään poliisi ei sakottanut, mutta kehottivat ajamaan jatkossa sääntöjen mukaan.

Toki suomalaiset ovat rehellisiä ja se kaikkein rehellisin sakki on tullut juuri Espanjaan…

Espanjan verottajan rehellisyydestä en ole ihan varma… ottivat tililtäni suoraveloituksena verot viime elokuussa kahteen kertaan ja eivät ole viitsineet reagoida valitukseeni mitenkään puhumattakaan rahojen palauttamisesta. Olisivat voineet myös oma-aloitteisesti korjata virheensä, mutta sitä eivät tee koskaan.