Reaaliteetit kannattaa ottaa huomioon

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Terveisiä täältä kylmästä pohjolasta Reaaliteetit kannattaa ottaa huomioon

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Ritacasanueva kirjoitti:

mita jos tulisit kaymaan taalla vahaksi aikaa ilman perhetta ja katselisit ensin sita tyopaikkaa ja asuntoja niin saisit sellaisen realistisen kuvan taalla asumisesta.
Manner-Espanjassa tyottomyys 20% ja Kanarialla 30%.
Tyopaikkoja saa talla hetkella vain suhteitten kautta tai jos olet sairaanhoito/laakari koulutuksen omaava henkilo.Ja kielitaito on myos hirveen tarkea.
Sitten olis ihan hyva olla pieni pesa muna etta ei tulis epatoivoisia tilanteita ja niista aiheutuvia riitoja ja tai hatapaatoksia.

Sitten otat kynan kateen ja ihan ensiksi lasket mita taalta et saa heti kateen:

MITAAN sellaisia avustuksia kuin LAPSILISAT, VUOKRATUET,KODINHOITOTUET JA KAIKKI MUUT MITA NYT EI MULLE TULE MIELEEN.

Sitten otas huomioon etta kun aikaa on kulunut ja KELA pyytanyt kortit pois ja jos teilla ei ole Espanjan sair.vak.korttia niin jaatte taman systeemin ulkopuolelle ja se olis kylla ihan mahdoton tilanne lasten kanssa.

Palkat ei ole taalla Suomen tasoa.

Rohkeesti pitaa yrittaa ja suunnitella mutta aina jarki kadessa kuin lapsia on mukana.

-varustaudu maksamaan tulkeille/asianhoitoajille avusta kun et itse viela hallitse asioita.

Lapsilisä kolmesta lapsesta Suomessa 351,50 puhtaana käteen joka kuukausi. Lapsilisä Espanjassa 0 euroa.

Kotihoidon tuki Suomessa alle 3-vuotiaasta 314,28 euroa kuukaudessa ja siihen sisarkorotusta alle 3-vuotiaasta 94,09 ja alle kouluikäisestä 60,46 euroa. Espanjassa ei tällaista tukea ole.

Jos siis toinen vanhemmista on kotona ja hoitaa lapsiaan tulee tukiaisia ilman korotuksia 665,78 euroa, mikä vastaa Espanjan minimipalkaa, jota vastaan on tehtävá työtä kodin ulkopuolella ja usein jopa 10-tuntisia päiviä. Ja lapsillahan pitää sitten olla hoitopaikka, maksullinen. Suomen tukeen täytyy tietenkin lisátä asumistuki, joka köyhillä perheillä on käytánnössä 100%, ei siis tarvitse maksaa vuokraa. Ja työttömille maksetaan työttömyysavustuksia-alin tuki on 25,74 euroa/pv ja siihen lisátáän lapsikorotus, joka kolmesta alaikäisestä on 9,23, jolloin tuki on 25,74+9,23=34,97 euroa päivässä. Ja siitähän tulee kuukaudessa 734,37. Minua ihmetyttää tässä korkea veroprosentti-20%, jolloin jäljelle jää vain 587,49. Kuitenkin suoria tukia tulee tällaiselle 3-lapsiselle perheelle 1.253,27 euroa puhtaana káteen joka kuukausi ja lisäksi ilmainen asunto.

Suomen sosiaaliturva on joidenkin maiden sosiaaliturvaan verrattuna huono ja jopa alentava, mutta jos sitä vertaillaan Espanjaan, niin kyllä se ainakin minun mielestáni on todella hyvä. Ja verorahoilla sitä ylläpidetään-Espanjassa on matala verotus eikä sosiaaliturvaa- kumpi parempi riippuu siitä, mitä itse arvostaa.

Malagassa on nyt 61.100 perhettä, joissa kaikki perheenjásenet ovat työttömiä. Ja heiltáhän loppuu nyt tammikuun lopussa työttömyyskorvaus 426 euroa. Siis ainoa tulo niillä, jotka jo ovat normaalilta korvaukselta pudonneet. Ja koko maassahan on työttömiä yli 4,1 miljoonaa.

Suoraan sanottuna odotan mielenkiinnolla, milloin espanjalaiset työttömät ja asunnoistaan häädetyt hoksaavat tehdá lomamatkan suomeen. He tulevat saamaan meidän maassamme kaikki samat etuudet kuin mekin.

http://www.diariosur.es/20090805/local/andalucia/asegura-ciento-hogares-espanoles-200908051409.html