Rautakaupasta

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
ronkeli kirjoitti:

Mistä ”muurahaishunajaa” saa? Vai nauravatko apteekissa, jos menen kysymään sellaisen perään?

Apteekissa voivat nauraakin, mutta rautakaupassa ei. Kysy ”matahormigas” -nimistä ainetta, jota myydään tuubissa… Tökötti on varsin tehokasta, mutta paikallista mustien muurahaisten kantaa sillä ei saa kokonaan nitistettyä. Maailman suurin muurahaispopulaatio on samaa pesäverkostoa alkaen jostain Portugalin pohjoisosista alas Välimeren rannikkokaistalla kierrellen ja päättyen jonnekin Kreikan taakse.

Torakoita on muuten Espanjassa (yleisesti) 3 eri lajia, joten siitä nuo koko ja ulkonäköerot. Suurikokoisin ”Espanjan torakka” (3-4cm) tulee ryömien tai lentämällä sisään kadulta jos ovi tai ikkuna on auki tai sitten ilmanvaihtokanavasta, liesituulettimesta, takan hormista jne…

Pienempikokoinen ruskea, pitkulainen ja vaikeammin tapettava on se, jonka saat kotiisi esimerkiksi ”pakettimyymälästä”, esim Lidl tmv, ostaessasi laatikon jotain tavaraa. Tai sitten alakerran viemäreistä ainakin jos allasi on lokaalissa ravintola.

Melko pieni ja pyoreämpi, mustanvärinen joukkio taas lymyilee usein hapantuneen keittiökaapiston, pesutason tmv alla. Tämä otus on hyvin arka ja sitä ei yleesä näe ennenkuin nostat jonkin vanhan tiskipöydän tmv. paikoiltaan.