Ratkaisematon yhtälö

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Tuoreita uutisia Espanjasta Ratkaisematon yhtälö

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
Tilulilu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.05.2012
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 130
vanhatyttö kirjoitti:

Tilulilu kirjoitti:

[quote=vanhatyttö] Niinpä elátámme porukan kotiin, maksamme itsemme kipeáksi veroja, jotta loislauma voi maata himassa ja vetáä kaljaa. Prkele! Nyt kun Suomikin köyhtyy ja on pakko leikata ilmaisetuja niin toivon todella, että työttömyyskorvaukset muuttuvat vastikkeellisiksi. Tekemátöntá työtá on paljon !

Tämä oli kiinnostavaa. Miten niin työttömäksi jäänyt on loinen? Miksi työttömällä ei saisi olla samaa ihmisarvoa kuin työssä (toistaiseksi) käyvällä? Vai että työttömyyskorvaukset vastikkeellisiksi … Eikö se sitten olisi sama kuin kävisi työssä, mutta alle minimitulorajan? Ei kuulosta minusta kovin oikeudenmukaiselta.[/quote]

Ei kaikki työttömät ole loisia. Mutta osa on. Minä olen joskus ollut itse työnantajan asemassa ja kuunnellut ne sata miljoonaa syytä, miksi juuri nyt ei voi tarjottua työtä ottaa vastaan.

Mikä sinua mättää tuossa kadunlakaisijan työssä? Kadunlakaisijat ovat tärkeä ammttiryhmä, ilman heitä olisivat kadut kauheassa siivossa. Eikä vain koiranpaskan takia, katsohan ympärillesi.. Minusta on oikein hyvä, että Espanjassa ei ole menty itsepalveluyhteiskuntaan kuten Suomessa. Suomessahan ei palvelua enää saa mistään ja sen mukana on menetetty todella paljon työpaikkoja. Ennen suomessakin oli kadunlakaisijoita, jotka putsasivast talvisin portaikot ja muut sellaiset paikat, joihin koneet eivät mahdu. Nyt suomessa kadunlakaisijat on korvattu kyltillä EI TALVIKUNNOSSAPITOA.

Siinä vaiheessa kun ihmisen itsensä maksama liiton työttömyyskorvaus loppuun ja alkaa meidän kaikkien maksama korvaus voisi se olla vastikkeellista. Muutamia työtunteja päivittäin. Vaikkapa kadunlakaisua, vanhusten avustamista tms. koko yhteiskuntaa hyödyttävää. Risusavotta??

Työ olisi työttömälle itsellenkin hyväksi. Tulisi lähdettyä sieltä kodista, ehkä tulisi juotua hieman vähemmän kaljaa, ehkä muiden ihmisten tapaaminen piristäisi. Olisi elämässä mukana, ei masentuneena syrjäytymässä. Tällainen työ pitäisi vain nostaa arvoonsa, pitäisi kunnioittaa ihan samalla tavalla kuin muitakin töitä- lääkári, opettaja tms. Kaikki työ on periaatteessa ihan saman arvoista, eron teemme me ihmiset omine arvostuksinemme ja kateutemme kautta. Joillekin työ on rangaistus, paha asia. Asenne kaipaisi muutosta.[/quote]

Pointtini ei ole kadunlakaisijan työssä itsessään, vaan ihmisten siivottomassa ja piittamattomassa käytöksessä ja miten se aiheuttaa turhia kuluja veronmaksajille eli ihmisille itselleen. Jos ihmiset hoitaisivat itse pois omat – tai siis lemmikkiensä- jätökset ym. törkynsä, voitaisiin kadunlakaisijoiden resurssit hyödyntää mielekkäämpään ja tähdellisempään työhön. Mielestäni kenenkään ei pitäisi joutua alentumaan ihan mihin tahansa työn nimissä ja siitä minusta on kysymys kun toiset laiskuuksissaan ja ylemmyyden tunnossaan jättävät jälkensä toisten korjattavaksi. Jokaisen ihmisen tulisi voida tuntea ylpeyttä tekemästään työstä ja tuntea tekevänsä jotain hyödyllistä. En ihan heti usko, että koiranpaskojen siivoaminen tuntuu kenestäkään kovin hyödylliseltä, etenkään kun heti työn tullessa valmiiksi uusi torttu on jo väännetty. Siivottomissa asenteissa on minun mielestäni parantamisen varaa ja käytännöllisempi asenne saattaisi näkyä myös järkevämpänä rahojen käyttönä.

Sellaisia työttömiä, joille ei työ maistu, on suhteellisen vähän. Enin osa on työttömänä vastoin omaa tahtoaan, joten en usko loisimisen olevan kovin suuri ongelma. Se on totta, että ei ole kovin motivoivaa ottaa vastaan työtä kuin työtä, joka mahdollisesti ei vastaa lainkaan omaa koulutusta tai työkokemusta. Ymmärrän se oikein hyvin. Siinä ei ole senkään puoleen järkeä, että ensin valtio kouluttaa henkilön ilmaiseksi – kortistoon tai työhön, jossa osaaminen menee hukkaan.

Mitä tulee siihen, että kaikki työ on samanarvoista, niin onhan se kaunis ajatus, mutta tiedämme kaikki, ettei se ole totta. On arvokasta tehdä työtä, mutta työt sinänsä ovat eriarvoisia. Palkassa eron voi nähdä tietenkin helpoiten. Lisäksi eri ammatit vaativat erilaisen panostuksen tekijältään; lääkärin työstä suoriutuakseen tarvitsee paljon pidemmän koulutuksen kuin esimerkiksi kassaneidin ammattiin. Kyllä tämän mielestäni kuuluukin näkyä palkassa. Yleensä se menee niin, että mitä vaativampi ammatti, sitä parempi palkka ja sitä parempi yhteiskunnallinen asema, joka taas tuottaa oman bonuksensa eli torta på torta. Minä hyväksyisin suosiolla sen tosiasian, että työt ovat eriarvoisia, mutta kaikki työ sinänsä arvokasta ja ihmiset kaikki yhtä arvokkaita asemasta riippuen.

Vielä tuohon työttömyyskorvauksen vastikkeellisuuteen. Pitkäaikaistyöttömien (pysyvästi työhaluttomien) kohdalla siinä on ajatusta. Mutta usein nämä ihmiset ovat monella muullakin tavalla menettäneet otteensa normaalista elämästä ja elävät ns. yhteiskunnan syrjällä, työ ei siis ole lainkaan keskeisin asia näiden ihmisten elämässä. Alkoholismi, mielenterveysongelmat, sosiaaliset ongelmat, rikollisuus ja ties mitä eivät tee näistä ihmisistä kovin haluttuja työmarkkinoilla – eikä heistä työntekoon olisikaan. Mitä näille ihmisille pitäisi tehdä? Niin kauan kuin ”neutralisointi” (haa, luen juuri vakoiludekkaria) ei ole moraalisesti ja juridisesti hyväksyttävää, ei auta muu kuin elättää yhteiskuntamme laitapuolen kulkijat.