Rasismikyselystä…

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397
Arnold kirjoitti:

pentti52 kirjoitti:

Suomalaiset ovat kuulemma rasisteja ulkomailla asuvien suomalaisten mielestä.
Mitäs tässä on tehty, että semmoinen mielipide on muodostunut ?

http://www.hs.fi/kotimaa/Ulkosuomalaiset+Rasismimaine+pilaa+Suomi-kuvaa/a1305554423622

-”HS:n kyselyyn vastasi poikkeuksellisen laaja joukko: 1 126 suomalaista 78 maasta.”

Hahh hahh hahh… ”Poikkeuksellisen laaja joukko”.
8)
OMG, mitä lasten matematiikkaa! 1126/78=14,435… eli siis keskimäärin neljätoista ja puoli henkilöä per kohdemaa. Jopa oli poikkeuksellisen ”laaja joukko”. No, näinhän sitä on lukijoita ksetettu ja johdateltu aina median syntyajoista lähtien.
:?[/quote]

Ehkä kuitenkin kyselyyn osallistui enemmän vastaajia kuin aikaisempaan kyselyyn. Ja toiseksi, eiköhän tuo kyselyn jakelu ole painottunut sen mukaan minkä verran minnekin suomalaisia on asettunut asumaan. Niin että jos Nigeriaan on asettunut 20 henkilöä, niin sieltä kysytään vain yhdeltä ja Espanjaan asettuneilta 30.000 kysytään vaikkapa 500 henkilötä, taikka en minä tiiä…
Tilastotiede on semmoista, etten sitä tunne lainkaan, mutta mitä nyt noita mielipidetiedusteluja on tullut tehtyä, niin aika vähäisellä otannalla ne tilastonikkarit varmoja mielipiteitä esittää. Lieköhän olleet väärässä meidän firman tuotteiden paremmuudesta..?
Olisin luullut, että tähän rasismikeskusteluun olisi saanut enemmänkin mielipiteitä, mutta onkohan se jo kaluttu luu ?
Näinä päivinä on muotia leimata väestöryhmiä eri tavoin. Siitä saa kiittää ”sosiaalista mediaa”, jonka voittokulkua saavat keskustelussa vähemmistöön jääneet seurata ja kärsiä ja enemmistö riemuita.