Rannikolla aivan varmasti

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Härkätaistelut Rannikolla aivan varmasti

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Rannikolla aivan varmasti aitoa tunnelmaa tarjoaa Málaga, Algeciras (feria jo ohi valitettavasti, mutta tarjosi erittäin hyvän ohjelmiston tänä vuonna) Ronda kuuluisalla ”Goyesca” taistelullaan (hyvin, hyvin vaikea saada lippuja), sekä Antequera jossa on myös vahva taisteluperinne sekä lähestulkoon poikkeuksetta laatutaistelut. Muita mainitsemisen arvoisia areenoita on Fuengirola, Marbella, Estepona sekä Puerto Banus joilla voi nähdä hyvän taistelun, mutta areenat ovat kolmannen luokan areenoita (oikea, lainsäädännössä oleva areenaluokitus) joka antaa pelivaraa esim. härkien kokoon, yleensä pienenpään päin.

Málagan lähistöllä on areenoita kuten Granada, Córdoba sekä Sevilla joista nämä kaksi vimeistä on ensinmäisen luokan areenoita ja hyvin arvostettuja pitkän perinteensä puolesta vaikka Córdoban areena onkin muistaakseni uudelleen rakennettu -60 luvulla kun vanha areena joko paloi ja/tai poistettiin rakenuspekulaation tieltä pois. Granadassa on myös laatutaistelut, hyvin komealla areenalla.

Jos haluat matkata pidemmälle Andaluciassa katsomaan härkätaisteluita, niin areenat kuten Jerez, Huelva, Puerto de Santa María (myös yksi härkätaistelulle hyvin tärkeä areena), Jaen, Baeza, Úbeda ja Linares (areena jolla legendaarinen Manolete sai kuolettavan sarvestuksen vuonna -47) tarjoavat laatutaiteluita.

Muualla espanjassa on monia, hyvin monia areenoita, joissa näkee arvostettuja taistelijoita, kuten, Murcia, Alicante, Valencia, Castellon, Albacete, Ciudad Real, Toledo, Salamanca (hyvin tärkeä areena espanjassa, keskellä häränkasvatus seutua), Valladolid, Palencia, Pontevedra, La Coruña, Gijon, León, Burgos, Santander, Bilbao, Vitoria, San Sebastian, Logroño, Pamplona, Zaragoza, Huesca, ja monta monta, muuta pienemmän paikan areenaa jotka nyt eivät aivan heti tule mieleen, mutta joissa hyvinkin voi nähdä laatutaisteluita.

Mallorcalla Palman areena antaa näytöksiä yleensä kesäkuukausina, ja onpa kaupungila oma taistelijansakin, Antonio Ferrera, ja vaikkei hän syntynytkään Palmassa, hän on kasvanut kapungissa nuoresta pojasta saakka. Incassa on myös satunnaisesti taisteluita.

Jos olet menossa ensikertaa taisteluun elämässäsi, suosittelisin käymistä yhdessä näistä joko ensinmäisen tai toisen luokan areenoista, joissa härät ja härkätaistelijat ovat maan parhaimmistoa. Kolmannen luokan areenalla käynti ei tarkoita suinkaan että tulet näkemään huonon taistelun, mutta härille asetetut vaatimukset eivät ole mahdollisesti, eikä edes lainsäädännön mukaan, niin korkeat.

Mielenkiintoisia areenoita espanjassa on esimerkiksi Ceutan ja Melillan areenat sekä Ibizan areena. Ibizan areenan härkätaisteluista en ole kuullut sanaakaan viimeiseen, muistaakseni, seitsemään vuoteen. En tiedä onko areena edes enää käytössä. Santa Cruz de Tenerifessä on myös areena jolla ennen turistien paikalle saapumista käytiin säännöllisesti härkätaisteluita. Tangerinkin areenalla käytiin taisteluita vielä muistaakseni -60 luvulla.

Ranskan ja Eteläamerikan areenat ovat erikseen, niistä ei kannata puhua tässä yhteydessä, vaikka mainita kannattaa että ne tarjoavat hyvin laadukkaita taisteluja, ja varsinkin ranskassa vanhoilla roomalaisareenoilla Nimêsissä ja Arlesissa.

Nyt taas olen kirjoittanut enemmän kuin on ehkä tarpeen, joten toivon että tästä oli apua, edes ehkä vähän.