rakennusfysiikka on kyllä ihan todellinen käytössä oleva termi

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Lämpöeristys uretaanilla rakennusfysiikka on kyllä ihan todellinen käytössä oleva termi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
Abso kirjoitti:

Julkisten rakennusten homeongelmat johtuvat käyttötavasta eikä välttämättä ollenkaan rakentamisesta. Kun esimerkiksi koulurakennuksen ilmanvaihdon kytkee kesäksi pois, niin syksyllä on jo mukavat homekasvustot. Sama ongelma esiintyy pikakelausmuodossa tropiikissa. Esimerkiksi Floridassa asunnon saa homeeseen kytkemällä ilmanvaidon pois. Seinät kukkivat nopeasti.
.

Tuo on kyllä aika rohkeasti sanottua. Tosiasiassa monissa julkisissa rakennuksissa (jos puhutaan Suomesta), valvonta pettää ja lisäksi itse rakentamisessa on välillä täysin ala-arvoinen suoritus itse tekijöiltä syynä myöhemmin ilmeneviiv ongelmiin. Sen enempää en ala asiaa ja yksityiskohtia tässä vatvomaan, esimerkkejä olis vaikka kuinka. Totean vain, että Santiagon vetoaminen siihen ettei joku rakennusfysikaalisesti toimivaksi tiedetty rakenne muka toimisi kun se HUOLELLA toteutetaan on lähtökohtaisesti väärä. Yksittäiset tai edes kaksittaiset homekohteet eivät todista mitään muuta kuin että Suomessa osataan ryssiä – länsi-Ryssälästähän sitä ollaan….

Sen sijaan rakennusfysikaalisesti toimiva rakenne on…..Toimiva rakenne. Piste.

Mitä taas tulee termiin ’rakennusfysiikka’, niin kyllä se on ihan käypä termi ja käytössä. Eikä ole mikään rakennustekniikan synonyymi, kuten Santiago yrittää väittää, vaan oppiaine rakennustekniikan sisällä. Olisi Juhaninkin kannattanut googlettaa ensin vaikka em. termillä, niin olisi enempi häpäisy jäänyt tekemättä.

Rakennusfysiikka löytyy esim ihan Aalto-yliopiston rakennustekniikan kurssien joukosta. Aiheesta on myös oppikirjoja olemassa, suomeksikin jopa. Ei varmaan asiaan perehtymättömille sano yhtään mitään, mutta ammattilaiset ja asiaan perehtyneet kyllä tietävät.

https://noppa.aalto.fi/noppa/kurssi/rak-43.1210/etusivu