raha ja valta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä MiMadrid
MiMadrid Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649
Lumenluoja kirjoitti:

sillä kuten kirjoitin, ne jotka keräävät fyrkkaa rehellisin keinoin ovat mitä todennäköisemmin viisaimpia, valveutuneimpia ja parhaita johtajia.

Tästä voisin olla osittain samaa mieltä. Mutta nyt ymmärtääkseni oli kyse siitä että nämä mainitut eivät itse siis siellä hallintoelimissä istuisi vaan päättäisivät suuremmalla painokertoimella kuka siellä istuisi ? Ei kait hyvä yritysjohtaja aivan herkästi hommiaan eduskuntatyöhön vaihda ja tee itselleen vaikka 90% palkanalennusta päästäkseen sinne istuntosaliin peräänsä puuduttamaan.

Lumenluoja kirjoitti:

Vaalitapaa voisi toki muuttaa, mutta suotavaa olisi tehdä eri intressiryhmät kuten nytkin on = nykyiset puolueet.

Sopii, mutta suhteutettu vaalitapa ja kiintiöt siis pois.

Lumenluoja kirjoitti:

Ja sinäkin luulet ja oletat, että varakkaissa on vain ”riistokapitalisteja”???? Ja jos on, niin yleensä ne eivät ole pitkään sellaisia.

Ehei, en luule enkä odota. Mutta kun vallalla on tapana sokaista ja jos rahalla sitä valtaa itselleen saa niin mä näen synkän tulevaisuuden.

Lumenluoja kirjoitti:

Ja keskiluokasta tai duunarista tulisi oikea PÄÄTTÄJÄ jos avuillaan pääsisi eteenpäin ja mittarina toki niin yksinkertainen tekijä kuin ne veroäyrit.

Jos tämän uuden systeemin haluttaisiin näkyvän pikaisella aikataululla niin äyrimäärän korostamisen tulisi olla merkittävä. Tästä tulee sitten se vaara että järjestelmä sulkeutuu muilta kuin alusta asti mukana olleilta – noita sääntöjähän voi sitten kabineteissa viritellä uusiksi.

Ennenkuin lähdetään kovin radikaaleihin muutoksiin niin voisi ensin kokeilla testimielessä vaikka Sveitsin kansanäänestysmallia muutamaan kysymykseen…mutta tätähän ei valtaapitävät halua koska kansa voi päättää (ja päättäisi) väärin 🙂