r-ilm. teko

LINKKI

Laura
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2008
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 209

Olen tehnyt Espanjassa rikosilmoituksen kaksi kertaa, kerran Fuengirolassa, kerran Benalmádenassa. Kummassakin oli kyse pienestä varkaustapauksesta.

Fuengirolassa ei tuosta puhelinilmoituksesta ollut mitään puhetta. Asemalla tarkistettiin 3 otteeseen eri pisteissä ”habla usted español?” ennen kuin ilmoitusta pääsi tekemään. Jonotus ei sillä kertaa kestänyt pitkään, ja ilmoituksen tekoonkin meni vain n. vartti.

Benalmádenassa kerrottiin, että ilmoituksen voi tehdä myös puhelimitse. Ei siis ollut puhetta mistään pakosta. Vaihtoehtoina olivat:
– arviolta kahden tunnin jonotus ja ilmoituksen teko paikan päällä
tai
– puhelimitse tehty ilmoitus, jonka voisi tulla noutamaan asemalta seuraavan 48 tunnin sisällä. Tein ilmoituksen puhelimitse espanjaksi. Puhelu menee Madridiin, ja ilmoituksen voi tehdä myös englanniksi, tosin jonotus puhelimessa on silloin pidempi.

Ilmoituksen nouto Benalmádenasta olisi onnistunut jo puolen tunnin kuluttua, mutta meille sopi paremmin vasta seuraavana päivänä. Piti siis vain normaalisti jonottaa oma vuoronsa (sillä kertaa n. tunti), jonka jälkeen viitenumerolla poliisi tiesi tulostaa oikean ilmoituksen, tarkistettiin tiedot oikeiksi ja that’s it.

…tuosta puhelinilmoituksen pakollisuudesta vielä… B:n asemalla oli vastassa erittäin yhteistyökyvytön suomalais-”tulkki”, joka fyysisesti esti espanjalais-poliisille keskustelun (alkoi huutaa päälle ja tuli seisomaan väliin), eikä se infotiskin takana istunut poliisi kyllä ollut meistä ”turisteista” tippaakaan kiinnostunutkaan. Eniveis, voi hyvinkin olla, että puhelin-ilmoitus on pakollinen, mutta tämä elämäänsä kyllästynyt poliisin pikku ”apuri” ei sitä vain viitsinyt mainita.