Que Tal & Fantastico 4

LINKKI

Castor
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.05.2011
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 1

Que tal 1 & 2 ovat parhaita kielen oppikirjoja, joihin olen törmännyt opiskellessani englantia, ruotsia, ranskaa, saksaa ja viimeisimmin espanjaa. Ne ovat selkeydessään, sisällöltään ja ulkoasultaan erinomaisia. Kirjojen ääni-cd:t motivoivat opiskelemaan kieltä lisää ja kuuntelemaan mahdollisimman paljon espanjaa. En ole aiemmin törmännyt kirjoihin, jotka parantaisivat yhtä nopeasti ja mielenkiintoisella tavalla sanavarastoa, kulttuuriymmärrystä ja käytännön viestintäkykyä kuin Que tal- kirjat. Kirjat kuitenkin loppuivat omasta mielestäni kesken, olisin mielelläni kuunnellut cd:ltä enemmänkin yhtä hyvin puhuttua espanjaa.

Etsimällä etsittyäni sopivaa seuraajaa löysin Fantastico 4- kielikurssin. Se jatkaa osin siitä mihin Que tal 2 loppui. Ääni-cd:llä on monia Que tal- levyiltä tuttuja persoonallisia espanjanpuhujia ja 12 uutta kappaletta kuunneltavana. Fantastico 4:n kappaleet laajentavat Que talien antamaa perussanavarastoa ja kertaavat hyvin mm. subjunktien ja menneen ajan muotojen keskeisiä asioita. En siis pysty allekirjoittamaan ketjun aiempien kirjoittajien näkemyksiä Fantastico:sta, vaan suositteleen tutustumaan sarjaan uudestaan Fantastico 4:n merkeissä.

Vielä kiinnostaisi tietää, onko joku löytänyt hyviä espanjankielisiä kirjoja (romaaneja, oppikirjoja) tai nettimateriaalia, jotka veisivät kielitaitoa eteenpäin B1- tasolta?

P.S. En ole vielä tutustunut tarkemmin tähän Caminando por mundos hispanos– kielimateriaaliin, mutta näyttää ihan lupaavalta.