Pysyvä ratkaisu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä reissu-lassi
reissu-lassi Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.12.2008
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 120

Yksi rakennushanke lisää ei ole kovin kestävä ratkaisu työllisyyteen. Eikä taida paljon houkutella suoria sijoituksia ulkomailta…
Ehkäpä Andalusiassa pitäisi kehittää tuote. Ja innovaatio saisi kernaasti olla vihdoin muuta kuin a) isompia hotelleja, b) enemmän hotelleja, c) lähemmäksi rantaviivaa.
Jos Espanja haluaa vastata globalisaation haasteisiin, ratkaisu alkaa koulutusjärjestelmän perinpohjaisella rukkauksella. Kyllä se jotain kertoo koululaitoksesta ja opettajakoulutuksesta, jos kymmenen vuoden englannin opiskelulla oppii sanomaan yes, no ja merci.
Toistaiseksi Espanja pysyy pinnalla turismin, ulkomaalaisten henkilökohtaisten sijoitusten (asuntokauppa) ja EU-rahan ansiosta. Hedelmä- ja vihanneskaupasta on toki iso apu, ja taidaa vientiin mennä myös jokunen kello.
Kirkkaampaa tulevaisuutta ei ole niin pitkään, kun voi valmistua tuomariksi, lääkäriksi, lakimieheksi, opettajaksi jne. osaamatta sanaakaan vierasta kieltä.
Alkaa olla tontitkin jo täysiä. Mutta toki kolehdin voi kerätä uudestaan määräämällä vanhat rakennukset – syyllä tai verukkeella – purettaviksi ja palauttaa maat takaisin valtiolle. Sitten on taas mihin rakentaa, ja pytinkejä voi kaupitella uudemman kerran ulkomaalaisille.

Onko joku muuten nähnyt kokonaisvaltaista visioita siitä, mihin Espanja tähtää vuonna 2030 tai 2050?