Pyöreä on nelikulmaista ratasta parempi

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat öö Y-voima menee, parempaa tilalle. Pyöreä on nelikulmaista ratasta parempi

LINKKI

jhatinen
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 07.07.2008
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 133

Öö ja yy.

Jos kivikaudella kukaan ei olisi kehittänyt nelikulmaisesta rattaasta pyöreää, matkaisimme hieman täristävissä cocheissa pitkin autopistoja. Onneksi rattaat ovat nykyään pyöreät ja goodyear kekkas ilmatäytteiset kumitkin niiden ympärille – meno on tasaista ja autosta riippuen miellyttävää.

Joku keksi fissio ydinvoiman, muuten mukava juttu, mutta tuottaa saastetta jonka säteily ei lakkaa ihmisiän aikana, ja saattaa possauttaa ilmaan pikkuisen hengenvaarallisia aineita – on muuten oikein hyvä ase ja kohde sotatoimissakin!

Fissiovoima on näennäisesti edullista, joka on harmi, koska sen vuoksi saastuttamatonta fuusio-ydinvoimaa ei kukaan huvikseen viitsi kehittää. Jos joku viitsisi laittaa rahaa tarpeeksi likoon niin saataisiin maailman energia-tarve ratkaistua. Ai mutta, meinasi unohtua. Fuusioenergian käyttö tappamiseen ei olekaan tehokasta, joten eihän se kehittäminen silloin kiinnosta. Muuten, tähän asti aika moni keksintö on sotaväen keksimää. Ydinpommi, kuulennot ja Internet lievinä esimerkkeinä.

Kirjoittelin tätä Fuengirolan Carvajalissa torstaina, päivänä kun Suomi on saanut naisten avulla kolminkertaistettua olympiamitalisaaliinsa – ulkona sataa, Mijas on pilvessä ja lämmintä on 16 astetta. Ei paha.