Puutarha

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Raija Puutarha

LINKKI

Berino
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.07.2006
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 38

Raija, näen sieluni silmillä ihanan puutarhasi ja runsaan kasvihuoneesi!

Mustialanruusulle tämä kesä oli mitä ihanteellisin. Omani, vielä pieni pensas, ei kuitenkaan kukkinut. Sitä en ymmärrä. Sadekesinähän kukkaat ruskettuvat ja jäävät aukeamatta. Viime kesänä kukkia tuli ihan kivasti, vaikka satoikin.

Hoitelen puutarhaani täällä mökillä ja ’talvipaikassamme’ pihalla kukki mustialanruusu ilman hoitoa ja huolempitoa heinien seassa.

Jaloruusuja en toistaiseksi ole istuttanut. Ranta-alueelle meillä on tarkoitus laittaa oleskelupatio ja kesäkeittiö. Sinne sitten laittelen jaloruusuja pation ympärille. Olemme sen vasta raivanneet puustosta ja tuottaneet sinne multaa kymmeniä multakuormia. Laitoimme keväällä nurmensiemenen ja nyt siellä on kaunis nurmikko. Käymme tämän alueen ’kimppuun’ kunhan nuo tärkeämmät projektit antavat myöten.

Miten iso sinun kasvihuoneesi on? tuuletus- kasteluautomaatit??. Itselläni on haaveena saada 12 neliön lasihuone.

On vain näitä projekteja tosi paljon (mökinlaajennus, autokatos, maakellari etc etc) joten joudun tyytymään pieneen muovihuoneeseen vielä jonkin aikaa.

Asustelemme täällä mökillä huhtikuusta lokakuuhun ja parhaillaan laajennamme mökkiä talviasuttavaksi. Tarkoitus olisi jo tänä syksynä jäädä tänne talven yli.

Ostatko taimet kasvihuoneeseen valmiina vai taimetatko itse? Minä olen tähän saakka ostanut valmiit. Nyt kun saamme lasiverannan valmiiksi, ajattelin taimettaa siellä.

Daaliat muuten kukkivat nyt upeasti. Gladiooluksilla on komeat lehdet ja odottelen kukkavanojen puhkeamista.

Meillä tämä tontti on puhdasta hiekkaa. Joka kevät tuotan tänne pari traktorikuormaa multaa. Talven aikana multaa valuu ja vajuu hiekkamaahan ja roudaan multaa kottikärryillä pitkin kevättä ja kesää lisää. Hyötyliikuntaa, kuten muukin puutarhanhoito.