¡Puta madre! Vanhana eläkkeelle ja ei saa edes röökata!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto eläkkeelle 67 vuotiaana – facebook ryhmä ¡Puta madre! Vanhana eläkkeelle ja ei saa edes röökata!

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Sorry Pete72, nuo yhden asian liikkeet eivät oikein vetoa ja lisäksi Orkki ei salline kovinkaan paljon politikointia sivuillaan…

Myös Suomessa on vastaava taistelu ”saavutetuista eduista”. Kyse ei ole vain yhdestä asiasta vaan koko paketista eli jos eläkeikää ei nosteta, vastaavat säästöt/tuottavuuslisät tulee hankkia muualta ja siihen tuon Facebook ryhmän pitäisi antaa myös selkeä yksiselitteinen vastaus – valittaa vain! Jos eläkeikää taas nostetaan, silläkin voi olla taas jotain muita negatiivisia vaikutuksia kuten sairastumisten lisääntyminen, mikä lisää säästöpaineita, jne. Mielestäni näitä asioita varten on jo ryhmät eli puolueet, joiden tulee hoitaa tämä asia muiden asioiden joukossa. Puolueiden tulee tehdä myös vaikeita päätöksiä pitkälle tulevaisuutta silmällä pitäen.. eli niitäkin, joista Pete72 ei pidä.

Jos asiantuntijoiden laskelmat ovat oikeita, julkisen talouden tulee säästää hitosti sekä Espanjassa että Suomessa ja toki hyvin monessa muussakin maassa. Jos vastaavansuuruisia säästöjä, tuottavuuslisiä tai veronkorotuksia ei tehdä, Orkkihukka perii….

Samanlainen ”saavutettu etu” kuin eläkeikä on mm. ilmaston saastuttaminen. Jenkkien punaniska ei voi tajuta, miksi hänen pitäisi muuttaa vanhoja tapojaan tai antaa Intian ja Kiinan saastuttaa enemmän ja USAn vähemmän?

Mitä vielä tulee tuohon eläkeikään… ehkä tässä prosessissa on hyviäkin puolia? Länsimaat on koulutettu siihen, että valtio ja kunta huolehtivat kaikista meidän tarpeistamme – tämä varsinkin Suomessa. Espanjassa on vielä vähän sitä henkeä, että myös perheet huolehtivat jäsenistään. Niin…., se hyvä puoli… ehkä vielä kaukana eläkeiästä olevat alkavat funtsia sitä, että jospa itse säästäisivät heti nuoresta jotain sukanvarteen eläkeikää varten nykykulutuksesta tinkien? Mutta jos on saavuttanut jonkin kulutustason, se on minimi ja siitä ei voi tinkiä enää säästämällä… vai voiko? Jos ei ole valtion armoilla, silloin voi vapaasti päättää eläkeajankohdan…

Eli
– jos sairastut, pääset aikaisin eläkkeelle
– jos säästät sukanvarteen, pääset aikaisin eläkkeelle
– jos vastustat kehitystä ilman ratkaisuja, riskeeraat koko eläkkeesi
– jos jatkat nykymallilla, riskeeraat eläkkeesi
– tyydyt nykyistä huonompaan eläkeläisten hoitoon
– kuolet juuri ennen eläkeikää, et ole rasite järjestelmälle
– hyväksyt karut tosiasiat etkä valita

Valitse noista! Ikävä kyllä, sellaista vaihtoehtoa ei taida olla, jota tuo Facebook linkkisi halajaa… ja kun sen mukaan ei enää saa edes röökata vapaasti – puta madre! Kamalaa on!