pupu matkailee

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
tarja74 kirjoitti:

…Vaikuttaa aika selvältä tekstiltä, tuskin tarvinnee enää varmistella muilta tahoilta vai mitä mieltä olette??

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti_ja_vienti/eu-jasenmaat__norja_ja_sveitsi/kanit_ja_jyrsijat/

Kanien ja jyrsijöiden (marsut, rotat, hiiret, hamsterit, chinchillat, jne.) maahantuonti
EU:n alueelta, Norjasta ja Sveitsistä tuotaessa ei tarvita tuontilupaa eikä muitakaan eläinlääkinnällisiä todistuksia.

Nämä määräykset eivät koske eläimiä, jotka on maahantuonnin jälkeen tarkoitettu myytäviksi Suomessa. Myytäväksi tarkoitettuja lemmikkieläimiä koskevista määräyksistä saa tarkempia tietoja Evirasta eläinten terveyden ja hyvinvoinnin yksiköstä.

Päivitetty 01.10.2010

Jees. Teksti näyttää näin ensikatsomalta aivan päivänselvältä. Mutta mutta…

Vaikka tuo onkin linkitetty Eviran sivustolla säikeeseen ”Tuonti ja vienti” -> ”EU-jäsenmaat, Norja ja Sveitsi”, puhutaan (tai ainakin näin annetaan ymmärtää) sivun varsinaisessa tekstissä, että se koskee ainoastaan tuontia Suomeen.

En tosin ole minkäänmoinen asiantuntija näissä EU:n sisäisissä vienneissä ja tuonneissa, etenkään eläimien suhteen, mutta olen kyllä saanut matkan varrella havaita, että monen monessa yhteydessä erinäisten tuotteiden maahantuonnille ei EU:n sisällä sitten loppupeleissä olekaan aivan yhtenevää käytäntöä.

Näin ollen sinuna ottaisin kyllä selvää ennemminkin siitä, mitä Espanjaan saa tuoda, kuin että mitä Suomeen saa tuoda. Sanon tämän aivan siksi, että jos jänö yllättäen jääkin Espanjan kentälle, niin siinä vaiheessa on melkoisen turhauttavaa yrittää soittaa uudestaan sinne Eviraan.

Entä sitten kanin poisvienti Espanjasta? Saako varmasti viedä? Siksi ainakin minä, jos pupujussin kanssa matkustaisin, en luottaisi pelkkään Eviraan, kun kerran nettisivullakaan ei täsmällisesti kerrota, että sääntö koskee samanlaisena koko EU-aluetta.

Ja ei ei ei, en ole pessimistinen. Toki minäkin haluan, really =), että pupu pääsee matkustamaan, mutta tiedän, että viranomaisten ’selkokieli’ ei aina välttämättä ole sitä miltä se ensialkuun näyttää. 😕

Joten kokeillaanpa nakittaa asiaa eteenpäin:
Eli… Tietäisikö vaikkapa alias ’Suomenkielinenpalvelutoimisto’ jotain tästä asiasta tai linkkiä tämän kyseisen homman selvittämiseksi Espanjan suunnalta? 🙂