Puolustelua …

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

”Eiole” viittasi ihan viisaasti identiteetin muutokseen. Moni todellakin uskoo vaikkapa osaavansa siivota ja kokata, kun on semmoista kotonaankin tehnyt, mutta ammattilaiselle asetetut vaatimukset voivatkin ollakin kovemmalla tasolla. Silloin vaaditaan yrittäjältä älliä joko parantaa palvelujaan tai sitten lopettaa, ennenkuin menee myös henkilökohtainen maine.

Toisaalta: Tuskin kaikki ovat osanneet olla aikaisemmastaan asiakkainakaan. Ja kun sitten halpojen hintojen hurmassa etsii kaikkein halvinta ja vieläkin halvempaa, kyselee sieltä sun täältä, joskus jopa Suomesta käsin funtsittuaan että olisihan se kiva minunkin muuttaa sinne funkkulaan, mutta mitähän sitten maksaisi jos … saattaa yrittäjän hymy olla kireä, kun pitäisi antaa vastauksia kaikille ja myös niille, jotka ehkä mahdollisesti saattavat harkita tai sitten ei, että jos … mutta kysyypä hän kuitenkin varmuuden vuoksi.

Esimerkkejä näistä kyselijöistä on täällä keskustelussakin yllin kyllin.

Pyrkiessään menestymään yrittäjä haluaa mieluiten keskittyä oleelliseen. Tekee työnsä ja mahdollisesti pitkänkin päivän ja selaa sen päätteeksi postinsa. Ahaa, siis lukee ainakin kyselyt!

Joo, mutta ei jaksa vastata kaikille. Valitettavasti. Tai ei halua enää hakata päätään seinään selittäen, että tulkaa ensin tänne ja vuokratkaa se asunto ja kysykää vasta sitten, mitähän semmoisen siivoaminen saattaisi maksaa. Tai sähköt (mitä laitteita käytössä, montako asukasta jne.) tai asunnon remontti tai jokin muu palvelu.

Hei, eiks’ olekin hienoa, että mekin ollaan ajateltu muuttaa sinne!

”Kysynkin nyt samalla, että mitähän sitten lopulisesti maksaisi asuminen Espanjassa ja mitä kaikkea muuta pitäisi ottaa jo nyt suunitteluvaiheessa huomioon?”
”Valmistun puolentoista vuoden kuluttua joksikin ja pitäisi löytää koulutustani vastaavaa työtä. Osaan jonkin verran ruotsia ja meinaan tietenkin opetella espanjaakin… Myös huvittelu kiinnostaa, onko siellä discoja?”
”Pitäisi löytää asunto ja suomenkielinen työpaikka suomalaisen koulun läheltä. Osaatteko neuvoa?”
”Olisi kuljetettavaa Suomeen, mitähän se maksaa ja paljonko tavaraa yhteen kuutioon mahtuu?”
”Ollaan perustamassa yritystä ja tarttisi kysyä mainoksista? Voiko ne maksaa sitten vasta, kun yritys ensin tienaa, vai pitääkö olla rahaa ennakkoon?”

Apua!

Siis hei, funtsikaa vähän mitä ja miten yrittäjiltä kysytte.
Se saattaa helpottaa vastaajia suuresti. Varsinkin tottumattomia.