Puhutaanko nyt siitä, että

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Puhutaanko nyt siitä, että ilmestyvien lehtien PAINOKSET on liian suuria ja niitä jää jakelupisteisiin liikaa, vai siitä, että niitä lehtiä on ”liikaa” eli liian monta lehteä, joissa mainostetaan? Mielestäni on kyseessä kaksi eri asiaa.

Tuosta painosasiasta saatan olla vähän samaakin mieltä, mutta jokainen voi itse päättää lukeeko lehden netissä vai paperilla, ainakin kaksi suomalaislehdistä ilmestyy myös nettiversioina. Lehtiyrittäjá osannee kyllä vähitellen vähentää painoksensa määrän jos huomaa, että paperilehdet jää pinoihin, mutta netissä klikkaillaan.

Itse nautin paperilehden lukemisesta kahvikupin ääressä kovasti ja kierrätän sen kyllä kiltisti sinisiin laatikoihin lukemisen jälkeen ja netissä luen sitten vaikka Orkkia. Ekotekoni olkoon veden säästäminen tai pienemmät lämmityskulut ja villapaita päälle, mutta paperilehdestä en luovu! 😉

Mitä lehtien määrään tulee, niin siitä ”päättää” markkinatalous niin kuin monessa muussakin asiassa. En osaa sanoa miten lukijoiden määrä on kehittynyt vuodesta 1995, mutta noin tuntumalta sanoisin, että suomalaisten yrittäjien määrä on kasvanut kovasti, mikä varmaankin on mahdollistanut lehtien olemassaolon.

Olen samaa mieltä useiden tämän ketjun kirjoittajien kanssa siitä, että ilmaiset lehdet ovat etu. Rentoudun mielelläni niitä lueskellen ja tiedän, että niiden ilmestymistä odotetaan kovasti rannikolla, vaikkei niissä varsinaisia uutisia olisikaan.