Puhelin vai tiketti?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456
viva kirjoitti:

…Espanjasta tarvitsen Suomenkielistä, Suomalaista työntekijää…

Vaikka palvelussasi tarvitaan ”nettiä” niin toiminnastasi riippuen asiaa kannattaa ehkä funtsia hieman laajemmalta kantilta. Nimittäin jos supporttisi pelaa puhelimitse ja pyörität eräänlaista ”call centeriä” niin silloin kaistassa pitää olla laajuutta ja luotettavuutta aivan eri tavalla verrattuna vaikkapa supportin hoitamiseen ”tikettien” kautta.

Keskustelin aikoinaan erään Espanjasta Suomeen puhelinmyyntiä harjoittavan yrittäjän kanssa. Hänellä oli pitkä rivi soittajia rivissä ja homma pelasi nimenomaan netin kautta, mutta kaistaa piti olla ja paljon. Tuollaisessa tapauksessa toimittajan valintaa ei välttämättä voi tehdä samoin perustein kuin simppeliä nettilinjaa valittaessa. Kyseinen tapaus hoiteli asiansa Telefonican kanssa ja kertomansa mukaan sai heiltä ”suurasiakkaana” loistavaa tekniikkaa ja palvelua, puristetuin hinnoin. Henkilökohtaisesti soisin, omakohtaisiin kokemuksiin perustuen, Telefonican lopettavan toimintansa, tai ainakin vaihtavan suurimman osan henkilöstöstään.

Eräs Espanjalainen lakimiestuttavani kertoi merkittävän osan Telefonican call centereistä sijaitsevan Marokossa. Heillä varmaan on siihen omat syynsä, oletan, mutten viitsi ääneen lausua kun en tiedä faktana. Joka tapauksessa, jos ”fatima” soittaa Marokosta vaikkapa Espanjaan, kaupaten tai hoitaen X:n asioita, niin taitaapi se vähäinenkin vastuun ottaminen toiminnastaan jäädä käytännössä Afrikan mantereelle.

Vinkki: voisi olla ideaa ottaa yhteyttä vaikkapa Espanjassa jo toimiviin ”call centereihin” ja kysyä heidän kokemuksiaan ja mahdollisia suosituksiaan asiasta (esim. Aurinkorannikolla vaikuttaa ymmärtääkseni useita suomalaistaustaisia firmoja, esim. lehtimyynnin alalta… hyvällä tsäkällä vois vaikka päästä hetkeksi käenpoikaseksi jonkun valmiiseen infrastruktuuriin ja testata kuinka homma pelittää)