Puhdas luukku

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki ¿Moho o bacteria? Puhdas luukku

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Kyseessä on yli 20v vanha puurunkoinen tiilivuorattu omakotitalo.

Syy puhtauteen saattaa johtua myös siitä, että tuohon aikaan asuntomarkkinat romahtivat taas kerran ja jäin kahden asunnon loukkuun. Kun lopulta sain vanhan myytyä, budjetti petti ja jouduin rakentamaan talon loppuun yöpuhteena lähes yksin. Silloin ei ollut varaa rakentaa hometaloa ja muutoinkin taisin olla jo tuolloin hieman tavallista paremmin valveutunut home- ja radonriskeistä. Radonista ei tuolloin puhuttu juurikaan ja koska talo on radonalueella, testasin myös sen aikanaan ja hyvä tulos tuli radonputkituksen ja hyvän ilmastoinnin ansiosta – toisin kuin putkettomassa naapuritalossa….

Nuo homelähteet voivat aina toki olla myös ”harmittomia” kuten tapauksessani vanhat golfbägit ja korjaus on helppo. Jos taasen suomalainen puurunkoinen talo alkaa hapata homeiden ja sienien saattelemana, korjaukset ovat hankalia ja kalliita.

Myös Helsingin keskustan vanhat kerrostalot, varsinkin heti sodan jälkeen rakennetut, voivat olla homepesiä. Asuin aikanaan sellaisessa kun yhtenä päivänä yläkerran naapuri oli unohtanut vesihanan päälle ja saimme suihkun pyytämättä alakertaan. Osoittautui, että talon välipohjien äänieristeenä oli käytetty sammalta! Kuivatus ei tapahtunut hetkessä ja lopputulos ei ollut täydellinen –silloin ei homeongelmia noteerattu minään!

Joku rannikolla oleileva voisi aloittaa bisneksen:

– teet hometestit
– jos jotain löytyy, avustat korjauksissa/puhdistuksissa
– teet loppupuhdistuksen otsonitykillä
– annat vinkkejä vastaisen välttämiseksi
– ja lasku perään!