Puhdas luonto

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Tarinaa Suomen puhtaudesta kevyesti kärjistäen. Voi olla, että pitäisi uusia silmälasit, jos vaikka näkisin toisin?

On syksy ja pimeä, sataa räntää, tiet jäätyvät, teitä hiekoitetaan: autot ovat kuraisia ja se kura tulee auton sisäänkin jaloissa ja miksei kotiinkin. Osa syksyn lehdistä jäi korjaamatta.

On talvi ja hanget valkeat…. ei kun useimmiten liasta ruskeat nietokset ja taas ne lumet suli kesken talven ja kura lentää….. Elävä luonto on maailman keuhkot, jotka puhdistavat ilmaa ja tuottavat happea, jota me taas tarvitsemme. Suomen luonto vain ei ota osaa tuohon hapen tuottamiseen yli puoleen vuoteen, mutta savupiipputeollisuus vain jatkaa toimintaansa siitä huolimatta. Onneksi on sademetsiä …. ja Espanja…

Tulee kevät ja —keleen koivun siitepöly levittäytyy kaikkialle ja keuhkot eivät salli Suomessa oloa tuolloin ja sitten aikanaan urvut tuottavat lisää roskaa. Kun koivut lopettavat, männyt jatkavat keltaista sotkemistaan ja taas ne meidän silmäterät eli autot ovat likaisia. Nyt vihdoinkin tuo katujen saaste eli talven hiekoitus lakaistaan pois.

Tulee kesä ja Hot nauttii Suomen luonnosta, niistä kuuluisista Itämeren silakoista ja puhtaista vihanneksista…. mutta tutkimusten mukaan Suomen vihannekset eivät ole muita puhtaampia vaan keksiarvoa tai huonompia…. hyviä ovat silti. Mieltä ei paina edes vanhojen ruukkien ja sahojen saastuttamat maa-ainekset ja lietelammet tai Tsernobylin maustamat sienet – ei kun ei. Heinäkuussa alkaa vihdoin meri ja järvet kukkia sinilevälauttojen avustuksella ja rantaan ajautuu pahanhajuista mössöä, mutta ei hätää pian koittaa taas viileys, mikä tuhoaa lautat ja puhdas kurainen syksy alkaa…..